ADANA- Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez`in polis tarafından darp edilmesini kınadı. Olayla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Sözcüsü Ekrem Ertaş, Van`da yaşanan yıkıcı depremin ardından depremzedeler için seferber olmuş bir derneğin başkan yardımcısına yönelik yapılan darp olayının çok çirkin bir saldırı olduğunu söyledi.
 
Saldırgan sivil polis memurunun yetkisini, fütursuzca kullandığını belirten Ertaş; "Kim olursa olsun hiç kimsenin bu şekilde şiddet uygulama hakkı yoktur. Vatandaşların can güvenliği ve huzuru için çalışması gereken bir polisin, kendini kanunların üstünde görüp insanlara saldırma yetkisi de yoktur. Bu olayla ilgili yetkililerin ve savcılığın soruşturma başlatması, saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun ise bir an evvel açığa alınması gerekmektedir."dedi.
 
Hatırlanacağı üzere; 15 Kasım Salı öğle saatlerinde hastalanan çocuğunu hastaneye tedavi için götüren Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkan Yardımcısı Memduh Sönmez hastane dönüşü trafikte kendisini sıkıştıran polise, trafik kurallarını hatırlatınca telsizle aldığı darbe sonucu burnu kırılmış ve sert bir şekilde darp edilmişti.
 
Ayhan Kaya -İLKHA