Liberation gazetesine konuşan Luz, dergiden ayrılık kararının kişisel bir tercih olduğunu belirterek, "Geçen zaman içinde kendimle yüzleştim ve kendimi kontrol etmeye çalıştım. Medya baskısından dolayı tükendik ve bu bizim için gerçekten çok zor oldu. Dergiden ayrıldığımı arkadaşlarıma bildirdim" ifadelerini kullandı.

Mesai arkadaşlarının ayrılık kararını medyaya sızdırmalarının "saçma" bir durum olduğunu vurgulayan Luz, "Artık 'Charlie Hebdo' çizeri değilim fakat 'Ben Charlie'yim' demeye devam edeceğim" dedi.

Luz, derginin 7 Ocak'taki baskın sonrası yayımlanan ilk sayısının kapağındaki Hz. Muhammed karikatürünü çizmişti. Çizer, geçen ay yaptığı açıklamada, "Bir daha Hz. Muhammed karikatürü çizmeyeceğini artık bu konularla ilgilenmediğini" dile getirmişti.

DERGİ İÇİNDEKİ SORUNLAR DEVAM EDİYOR
Fransız basınında geçtiğimiz günlerde yer alan bazı haberlerde, derginin bir başka çizeri Zineb El Rhazoui'nin işten çıkarılacağı iddiaları yer almıştı. Dergi yönetiminin, Fas asıllı Rhazoui'ye disiplin soruşturması açarak, Rhazoui'nin savunmasını istediği bildirilmişti.

Dergide son dönemde maddi anlaşmazlıklar da sık sık haber konusu olmuştu. Dergi, ocak ayındaki baskın sonrası yayımlanan sayıların satışından ve bağışlardan yaklaşık 30 milyon avro gelir elde etmişti. Derginin yazarlarından Laurent Leger, yazı işleri toplantısında 11 çalışanla bir araya gelerek toplanan gelirlerin eşit paylaşımı için bir topluluk kurduklarını bildirmişti.

Baskında ölen Charb'ın hisselerinin paylaşım konusu yapılması dergi yönetiminde anlaşmazlığa sebep olmuştu. Charb'ın eski eşi Jeannette Bougrab ise çizer Luz'e "gaspçı" suçlamasında bulunmuştu.

Derginin, yüzde 40 hissesine Charb'ın varisleri, yüzde 40 hissesine hastanede tedavisi devam eden çizer Riss, geri kalan yüzde 20 hissesine ise derginin müdürü Eric Portheault sahip bulunuyor.

Diğer taraftan ifade özgürlüğü kapsamında dergiye yapılan eleştiriler çerçevesinde, uluslararası yazarlar kuruluşu PEN üyesi 6 yazar, Müslümanları inciten karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo dergisine, PEN Amerika tarafından "cesaret ve ifade özgürlüğü" ödülü verilmesini, ABD'deki yıllık galaya katılmayarak protesto etmişti.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisi baskınıyla başlayan ve 3 gün devam eden 3 ayrı olaylarda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında baskını gerçekleştiren 3 kişi de katledilmişti.