Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Midyat ilçesinde esnaf ve ev ziyaretlerinde bulundu. Kılınç; Acırlı (Derizbin), Erişti (Tafo), Söğütlü (Kinderip) ve Yolbaşı (Kefirallep) mahallelerinde halkla bir araya geldi.

Kılınç aralarında HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve Midyat ilçe başkanı İsa Altunkaynak'ın da bulunduğu heyetle Muhtar Ayşe Savaşçı'yı ziyaret etti.

Burada konuşan Kılınç, bölgenin selameti ve huzuru için destek istediklerini söyledi. HDP'nin bölgede tek parti olma ve milli şef dönemi özlemi içinde olduğunu söyleyen Kılınç, "Bölge ekonomik açıdan çökmek üzere. Kimsenin halkın derdiyle dertlendiği yok. Bu açıdan halkımızın sıkıntılarını, mazlumiyet ve mağduriyetini yüksek perdeden dile getirmek için Hür Adayların Meclis'te olması lazım."dedi.

Acırlı, Erişti, Söğütlü ve Yolbaşı mahallelerinde esnafları ziyaret eden Kılınç halkın sorunlarını dinledi. Vatandaşların tercih yaparken sağlıklı düşünerek tercihte bulunması gerektiğini söyleyen Kılınç, halkın huzurunu kaçıranlar ile bunlara göz yumanların bölgeye verecekleri bir şeyin olmadığını söyledi. 

HDP'nin sahte söylemler ile Arap vatandaşları kandırmaya çalıştığına dikkat çeken Kılınç, 6-8 olaylarında tüm halka zarar veren ve halkın inançlarına hakaret edenlerin bu kimseler olduğunu söyledi.

Ziyaret ettiği yerlerde halktan destek sözü alan Kılınç, akşam geç saatlerde ilçeden ayrıldı.  (İLKHA)