Saadet Partisi Diyarbakır il başkanı Fesih Bozan, düzenlediği basın açıklamasıyla gündemdeki konular ve Mısır’da idam cezasına çarptırılan Muhammed Mursi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Seçim süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bozan, ülkede siyasi bir kutuplaşmanın yaşandığına dikkat çekerek, nefret ve şiddet dilinin toplumdan uzaklaştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

“HDP’nin de diğer görüşlere saygı duyması lazım”

HDP’nin Adana ve Mersindeki teşkilatlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Bozan, hiçbir siyasi partiye saldırının kabul edilir olmadığını söyledi.

Bölgede, HDP’nin de kendi görüşünde olmayan Parti, STK ve şahıslara karşı aynı şekilde yaşanan olayları olduğunu ve bu durumda da HDP’nin kendisi gibi düşünmeyenlere karşı saygı göstermesini beklediklerini belirten Bozan, “ Hangi parti ve görüşten olursa olsun, herkesin provokasyonlara gelmemesini istiyor ve itidale davet ediyoruz. Bu tür olayların kullanılan nefret ve şiddet dilinin bir semeresi olduğunu unutmamak gerekir. Siyasetçilerin konuşmalarında daha temkinli ve sorumlu bir dil kullanmalarını ve her türlü kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Kukla darbeci Sisi ve destekçisi Batıyı lanetliyoruz”

Mısır Halkının seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbeyle iktidardan uzaklaştırıp aylardır tutuklu tutan cuntanın, skandal kararlara imza attığını kaydeden Bozan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyonist uşağı ve Batı destekli Sisi, sonunda 106 İhvan mensubu ile beraber Cumhurbaşkanı Mursi’ye idam kararı vermiş bulunuyor. Sisi’yi,  Destekçisi olan Batıyı, İslam ülkelerindeki despot yöneticileri ve sessiz kalan İslam âlemindeki işbirlikçi yöneticileri lanetliyoruz. Hatırlanacağı üzere, askeri cunta 2 yıl önce de Adeviyye Meydanı'nda 3 bini aşkın sivilin üzerine ateş açarak şehit etmişti. Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsan temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı siyasi bir karardır. Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu sözde mahkeme kararlarının mutlaka durdurulması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Hükümet Batı’dan medet umuyor”

Ak Parti hükümetinin 13 yıllık iktidarı sürecinde İslam ülkeleri arasında birliğin temeli olan D8'i aktif hale getirmediğini açıklayan Bozan, hükümetin bu konuda adım atması durumunda bugün Afganistan, Irak, Tunus, Libya, Suriye ve Mısır’ın bu halde olmayacağını savundu.

Bozan, “AK Parti’nin, ABD ve AB’yi stratejik ortak kabul etmesiyle beraber, zaman zaman onlara rest çekerek hamasi nutuklar atmasını samimi görmüyoruz. İslam ülkelerine karşı, Batılı ülkelere göre politika izleyen AK Parti iktidarı, İslam ülkeleriyle olan bağları koparmış, sözü geçmediği için, tüm sorunlarda Batılı ülkelerinden medet umma durumuna düşmüştür.” sözlerini kullandı.

“Hükümet dış politikada başarısız olmuştur”

AK Parti yöneticilerinin görünürde İslam ülkelerine liderlik ediyormuş veya edecekmiş gibi bir hava estirdiğini vurgulayan Bozan son olarak şunları söyledi:

“Ama hangi ülkede etkili olabilmişler? Mısır, Suriye, Tunus, Libya ve Irak’taki hiçbir sorun çözülmedi. Erbakan Hocanın 11 ayda kurduğu D8 ve İKO ne kadar etkin hale getirilebildi? Liderlik, öyle kabadayılıkla olmuyor. Komşu İslam ülkelerinde maalesef bir dost ülke bırakılmadı. Ve ne yazıktır ki dış politikayı eline yüzüne bulaştırmış olan AK Parti, 13 yıldır hamasi nutuklarla oy topluyor.  Bu seçimde de Mursi’yi alet etmeye çalışarak kirli bir siyaset gütmeye başladılar.” (Ali Fidancı - İLKHA)