Kısıtlı imkânlar ve zorlu yol koşullarına rağmen Batman bağımsız milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, köy köy gezerek halkla buluşmalarına devam ediyor.

Seçim destek gezileri kapsamında Kozluk ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden Gök, Kozluk`a bağlı Geçitaltı (Goğ) köyünü ziyaret etti.

Burada coşkulu bir kitle tarafından karşılanan Gök'ü Mecliste görmek istediklerini belirten köy halkı, seçimlerde bağımsız adayı destekleyeceklerini dile getirdiler.

Gösterilen ilgi ve teveccühten dolayı köy halkına teşekkür eden Gök, “Gerçekten güzel bir manzara var burada. Bu manzara sadece tabiatın değil, bu gözleri ışıl ışıl olan halkımızın, vatandaşlarımızın manzarasıdır. Bizi sevindiren daha çok bu oldu tabi. Allah hepinizden razı olsun inşallah. Rabbim inşallah bizi gerçek manada İslam kardeşliği İslam çatısı altında kardeş yapsın. Muhabbetimizi arttırsın” dedi.

Allah`u Teâla`nın dertlerine deva olsun diye kendilerine bir reçete olarak Kur`an-ı gönderdiğini belirten Gök, şunları söyledi:

“Çünkü bizi fiziki ve ruhi olarak en iyi bilen Rabbimizdir. Dolayısıyla bize bir reçete gönderdi. Hem de sadece 50-100 yılla sınırlı değil, kıyamet kopana kadar bu reçete bize yeterlidir. Fakat biz sadece onu ölülerimizin üzerine okuduk. O reçete ile amel etmedik. Atalarımız, âlimlerimiz ve şeyhlerimiz bunu bize miras olarak bıraktılar. Biz bu mirasa bakmadık. Bu mirasa sahip çıkarak reçeteyi kullanmalıyız."

Siyasi partilerin gençliği ve halkı bozmak için farklı farklı beyannameler yayımladığını anımsatan Gök, “Mesela HDP, Müslüman Kürt halkımız büyük sorunlarla problemlerle boğuşuyorken onlar ne yapıyor; 'yok Diyanet kalksın, yok okullarda zorunlu din dersi kalksın' diyorlar. Onun dışında ‘Ben Kürt partisiyim` diyor. ‘Kürtlerin hakkını savunuyorum` diyor, ama seçim beyannamesinde 8 defa Kürt kelimesi geçerken 9 defada LGBT`İ geçiyor. Biz bu hale düşecek insanlar mıydık? Halkın çözümünü beklediği çok daha büyük problemler var. Bu sorunlarımız dururken bu tür şeylerle mi uğraşmak lazım. Biz Allah`ın izniyle sizin hizmetinize talibiz. Sizin hizmetkârınız olmak için aday olduk ve gerçek manada vekâlet verirseniz Allah`ın izniyle ona sahip çıkacağız, ona ihanet etmeyeceğiz ve sadece seçimden seçime taziyeden taziyeye de buralara gelmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çevre köyler adına söz alan Armutlu (Harbağ) köyü muhtarı Yaşar Ak, “Aydın Gök`ü zaten herkes tanıyor ve hak yolunda olduğunu biliyor. İnşallah maksadına hedefine de varacak. İnşallah sizi vekil olarak Meclise göndeririz.” dedi.

Yapılan ikramların ardından Gök, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Alıçlı (Norşen) ve Tuzlagözü (Melefa) köylerini ziyaret eden Gök, köy halkının sorunlarını dinledi. Köy halkı, görevini yapmayan ve halkla hizmet etmeyen Batman milletvekillerinden şikâyetçi olduklarını söylediler.  Gök, ise Meclise girmeleri halinde halkın hizmetkârı olacağını belirtti. (İLKHA)