Bingöl Bağımsız adayı Sait Şahin, Sancak Bölgesinde bulunan köyleri ziyaret etti. Ziyaretlerde köylülerle sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Şahin, Mecliste İslam'ın ve adaletin sesi olabilmeleri için halktan kendilerine destek vermelerini istedi.

Köylülerin sıcak ilgisiyle karşılaşan Şahin ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri köylerden memnun olarak ayrıldı.

“Toplum,  iyi ve adaletli yöneticilerin iş başına gelmesiyle düzelir”

Yaşanan ahlaki yozlaşmaya dikkat çeken Şahin şunları söyledi: “Bakın biz Müslüman bir memlekette yaşıyoruz. Bu memlekette, Rabbimizin Kur`an`da yasaklamış olduğu bütün günahlar, açık bir şekilde işleniyor. Gençlerimiz uyuşturucu kullanıyor. Kız çocuklarımız emin ellerde değil. Eğitim durumumuz iyi değil, sosyal ve aile hayatımız bozulmuş. Çiftler boşanıyor.  Sahipsiz çocuk sokaklarda kalıyor. Yapılan ticaret faize endekslidir. Toplumsal ve İslami örf adetlere, köylerde belki dikkat ediliyor, ama şehirde bunlar terk edilmiş ve yabana atılmıştır. Tüm bunların düzelmesi ve tekrar toplumun manevi değerlere sarılması, iyi ve adaletli yöneticilerin iş başına gelmesiyle olur.” ifadelerini kullandı.

“Meclisin dışında söylenen sözler pek etki etmiyor”

“Mecliste söyleyecek sözümüz var” diyen Şahin, “Meclisin dışında söylenen sözler pek etki etmiyor. Bazen söylüyoruz. Ankara sağırlaşıyor. Taleplerimiz ve ihtiyaçlarımız var diyoruz ama maalesef Mecliste söylenmediği zaman görünmüyor, görünmediği vakitte etki etmediğini vurguladı.

 “Bingöl çevre illere göre kalkınmada çok gerilerde kalmış”

Bingöl`ün birçok sorunu olduğunu vurgulayan Şahin şunları dile getirdi: "Genelde bu coğrafya mahrum ve mağdur bırakılmış, ama bu coğrafya içinde Bingöl hepsinden daha çok mahrum bırakılmış bir ildir. Çevre illerde yıllık kişi başına düşen gelir 13 ile 14 bin dolarken, Tunceli'de kişi başına düşen yıllık gelir açın bakın bakanlık verilerine göre, 14 bin dolardır. Bingöl'de yıllık kişi başına düşen gelir ise, 4 bin 500 ile 5 bin dolardır. Bu verileri kıyasladığımızda bir adaletsizlik vardır. Hizmet açısından da bir adaletsizlik var. Çevre iller hizmet görüyor. Ama Bingöl bu konuda mağdur, yolları ortada. Geliyoruz kuzey ilçelerine; Adaklı, Kiğı, Yedisu, Yayladere, Karlıova ve Sancak bu ilçelere bakıyoruz ilçe olmaktan çıkmış köye dönüşmüş. İlçe statüsünde ama durum olarak köy gibi,  yolları 1980`li yılların yolları halen yapılmamış.” şeklinde ifadeler kullandı.

“Bingöl sağlık, eğitim ve birçok konuda geri bırakılmış”

Bingöl'ün eğitimde, sağlıkta ve birçok konuda hizmet almadığını belirten Şahin, Bingöl`de 1998 ile 2000 yılları arasında öğretmenlik yaptığını belirterek, "Gezdiğim yerlerde bazı öğrencilerimle karşılaşıyorum öğretmen olmuş. Geçenlerde biriyle, Karlıova ilçesinin bir köyünde karşılaştım, bana söyledikleri şeyler tamamen ilginç şeyler. Bakın ne diyor,  'ben burada 5 tane birleştirmiş sınıfa ders veriyorum'  Bir başka yerde batıda 20 kişilik sınıfa ders anlatan branş hocaları var ve bunları gördükleri duydukları halde batı ile doğu tarafını eğitimde karşılaştırıyorlar. Biz de diyoruz ki; batıya verilen imkânlar buraya verilmeden karşılaştırılmasın, böyle bir durum yanlıştır diyoruz. Devlet buralara pozitif ayrımcılık yapacak ki,  adalet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra ziyaret ettiği köylerin sorunlarını dinleyen Şahin, seçilip Meclise girmeleri halinde Bingöl`ün sorunlarına çözüm bulunması için işlerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Şahin ve beraberindekiler, Sancak beldesi ve bağlı köylerde yaptıkları ziyaretleri ardından Bingöl merkeze döndü.  (İLKHA)