Van Bağımsız Milletvekili adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, aralarında Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile İhvan liderlerinin bulunduğu 106 kişiye verilen idam kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oğuz,  Mısır`da Mursi ve İhvan liderlerine karşı yürütülen idam kararlarının Amerika ve İsrail`in desteği ile sürdürülen bir yok etme ve direnişi tamamen yok etmek hamleleri olduğunu belirterek, “Bu karar uygulanırsa İslam dünyasında Ciddi bir İnfiale yol açacaktır” uyarısında bulundu.

“Bu idam kararlarının kabul edilmesi mümkün değildir”
Verilen İdam kararlarının İhvan-ı Müsliminin direnişini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyleyen Oğuz; 3 Temmuz darbesiyle birlikte Mısır`da ilk defa halkın oyları ile seçilmiş olan bir cumhurbaşkanının darbe ile devrildiğini belirterek, bu darbeyle birlikte bir bütün olarak Mısır`da muhalif olan bütün yapıların, ama özellikle İhvan-ı Müslimin`in  ciddi bir şekilde hedef alındığını söyledi.

Oğuz, “Bu darbeye karşı halkın iradesini temsil eden direnişin şiddet yoluyla, katliamlarla, tutuklamalarla, cezalandırma yöntemleriyle baskı altında tutulmaya çalışıldığını görüyoruz.  Bu girişimler çok sistemli bir şekilde Amerika, İsrail ve Batı dünyasının ciddi anlamda destek vermesi ile sürdürülen bir yok etme ve direnişi tamamen bitirme hamleleridir” dedi.


“Batı oluşturduğu dünya düzeninde Müslümanları görmek istemiyor

Batı devletlerinin kendi çıkarı için oluşturduğu dünya düzeni içerisinde İslami hareketleri görmek istemediğini ifade eden Oğuz, Avrupa birliğinin ortaya koyduğu tutumun ve oluşturulan dünya düzeninin Müslümanlara karşı bakışın nasıl olduğunu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Oğuz, “Bu batıl dünya düzenlerinin kendilerinin yanında olmayan ve mazlumlardan yana bir tavır ortaya koyan hiçbir İslami yapı ve partinin bu düzen içerisinde yaşama hakkının olmadığını çok net bir şekilde görüyoruz.” şeklinde konuştu.


“İdam kararları uygulanırsa İslam dünyasında infiale yol açar

İdam kararlarının uygulanması durumunda Mısır`da daha büyük bir direnişin ve  uyanışın oluşacağını söyleyen Oğuz, bunun yanında, aralarında milletvekillerinin de olduğu 106 kişi hakkında verilen idamların gerçekleşmesi durumunda İslam aleminde ciddi bir infialin oluşacağı uyarısında bulundu.

Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “Batı, Mursi üzerinden İslam ve Müslümanları cezalandırmaya devam ediyor. Kendi kukla yöneticileri ile birlikte İslam`ın bütün değerlerini hedef alıyor ve yok etmeye çalışıyor. Kendilerine boyun eğmeyen kendilerinin şeytani düzenlerini kabul etmeyen bütün müslümanların hedeflerinde olduğunu biz görüyoruz” dedi.

 “İhvan son bir asrın en önemli hareketlerinden biridir

İhvan-ı Müslimin`in hareketinin son asrın en önemli İslami hareketlerinden biri olduğunu belirten Oğuz, batı dünyası ve emperyalistlerin bunu çok iyi bildikleri için İhvan-ı hedef aldıklarının altını çizdi.

Yusuf El Karadavi gibi bir İslam alimini de Mısır`da olmamasına ve İhvan`ın direnişi içerisinde aktif olmamasına rağmen hakkında idam kararı verilmesinin cunta yönetiminin asıl hedefini ortay koyduğunu belirten Oğuz, bu durumun batının, bir bütün olarak Müslümanları hedef aldığını en net görüntüsü olduğunu söyledi.

“Dünya müslümanları bu zulme karşı seslerini yükseltsinler

İdam kararlarına karşı dünya Müslümanlarını seslerini yükseltmeye çağıran Oğuz, son olarak şunları söyledi: “Bütün dünya Müslümanları gerçeği görmelidir. Zalimlerin yaptıklarına karşı bütün dünya Müslümanlar yekvücut olarak karşı durmalıdır. Müslümanların, bunlara karşı seslerini yükseltmesi gerekiyor. Eger bunu yapabilirsek onlarda böyle pervasızca coğrafyamızda mazlum müslümanların kanlarını akıtamayacaklardır. Bu direniş dünya müslümanlarının uyanışına vesile olacaktır. Aydınlığın en yakın olduğu zaman karanlığın en yoğun olduğu zamandır.” (İlyas Akkoş-İLKHA)