Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep`in Şehitkamil İlçesi Karşıyaka mahallesinde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniğinin açılışı ile, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine alınan 20 ambulansın teslim törenine katıldı.   

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Türkiye`de 12 yılda 500`ün üzerinde Ağız Diş Sağlığı Merkezi yaptıklarını dile getiren Müezzinoğlu, bütün ailelerin aile diş hekimleri olacağını söyledi.

Aile hekimliğinden sonra artık aile diş hekimliği hizmetini de vereceklerini ifade eden Müezzinoğlu, “Aile hekimliğinden sonra, artık bütün ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak. Artık aile boyu bütün çocuklarımız da dahil olmak üzere, ağız ve diş sağlığı hekimleriyle bu anlamda sağlıklı geleceğe hazırlanacaktır. 2002`de sadece 34 ağız diş sağlığı merkezi vardı, bugün ise  bin 500`ün üzerinde ağız diş sağlığı merkezimiz var. Bizler bakanlık olarak 800 ambulansı bir defada ülkemize hediye ettik. Sadece son birkaç yıl içinde 2 bin 100 ambulans dağıtarak, bunların yanında ambulans helikopter ve hatta ambulans uçağa bile kavuştuk.” dedi.

Sağlık çalışanlarına hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Hekimlerimize hep birlikte sahip çıkarak şiddete karşı olalım. Bu anlamda Gaziantep'te Doktor Ersin Arslan kardeşimizin ölümüyle yüreğimiz yandı. Gerçekten bu ölümle sonuçlanan şiddet, Antep'in edebine ve değerlerine yakışmadı.” diye konuştu.

Açılışta bir konuma yapan Vali Ali Yerlikaya ise, Gaziantep`i Ortadoğu`nun sağlık merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Şehitkamil Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşıyaka Semt Polikliniğinin açılışı yapılarak hizmete açılırken, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine alınan 20 ambulans da teslim edildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)