Ohak-Der`in İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Mardin`de Kan Davalarının Nedenleri ve Sonuçları” konulu projesini uluslararası bir çalıştayla bitiriyor. İran, Irak ve Suriye`den gelen uzmanların katılımıyla 18 Mayıs 2015 Pazartesi tüm gün sürecek çalıştay, Ohak-Der ile Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle  düzenleniyor.

Kan davası olgusunu, bölge ülkelerinden gelen çok sayıda uzmanın katılacağı ve konuyu tarih, dil, din, töre, kültür, devlet, hukuk, din, coğrafya, şiddet vb. açılardan ele alacak olan çalıştay, bölgenin bu kadim soruna dair çözüm yolları ve mücadele araçlarına da odaklanacak.

Ohak-Der YK Başkanı ev projenin koordinatörü M. Burhan Hedbi, “Birbirlerini öldürdükten sonra araya insanları koyarak ve konuşarak barışmanın yerine canlara kıyılmadan konuşmayı önemseyen ve öneren" projeyi “Bir koyun için birbirini öldürüp 99 koyun keserek barışma kültürüne hayır!” dedi.

Çalıştay, gün boyu süren tartışmaların ardından Türkçe, Arapça ve Kürtçe dillerinde sonuç bildirgesinin okunması ve basınla paylaşılmasının ardından sona erecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)