HÜDA PAR`ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu Nakşibendi Tarikatı'nın Diyarbakır`da bulunan şeyhi Muhammed Said Önen`i ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yapıcıoğlu, yoğun gündemi arasına âlimleri ve kanaat önderlerini de ziyaret etmeyi de yerleştirerek, alimlerden ve kanaat önderlerinden hayır duası almak için ziyaret ediyor.

Yapıcıoğlu, aralarında  HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve Yenişehir İlçe Başkanı Ender Almas'ın da bulunduğu bir heyetle Şeyh Said Önen'i , Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneğini  ve kanaat önderi  Şeyh Serdar  Cengiz'i ziyaret etti.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyetin görüştüğü Önen, Yapıcıoğlu`nun adaylığını tebrik edip bunun hayırlı olmasını diledi. 

Yapıcıoğlu, “Biz dua isterken hayırlısını istiyoruz. Yani eğer Meclise gidip yolumuzu şaşıracak olursak Allah bize oraya gitmeyi hiç nasip etmesin. Ama biz gidip daha hayırlı hizmetlerde bulunmak niyetiyle hayır dualarınızı istiyoruz.” dedi.

Daha sonra Diyarbakır Değerlerini Koruma ve Yaşatma Derneği`ni ziyaret eden Yapıcıoğlu dernek başkanı Recep İdikut tarafından karşılandı.

Sıcak bir diyalogun oluştuğu gözlenen ziyarette dernek başkanı İdikut,  Yapıcıoğlu`na cüzlere ayrılmış şekilde ve Mushaf halinde 2 ayrı Kur`an-ı Kerim hediye etti.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, Diyarbakır'ın kanaat önderlerinden Şeyh Serdar Cengiz`i ziyaret etti. Ziyarette Yapıcıoğlu, yaptıkları çalışmalar ve Hür Adayların hedefleri ile ilgili Cengiz'i aydınlattı.  Şeyh Serdar Cengiz de Yapıcıoğlu'nun adaylığının hayırlara vesile olmasını diledi.

Seçim faaliyetleri ile ilgili konuşan Yapıcıoğlu, şuana kadar yaptığı çalışmaların görünürde iyi olduğunu ancak kalplerin içinde ne olduğunu bilemediğini ifade etti.

Amaçlarının huzurun tesisi olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, Diyarbakır`da seçilecek 11 vekilden bir tanesi olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sıcak bir atmosferde geçen ziyaretin ardından Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet buradan ayrılarak diğer ziyaret programlarına devam etti. (İLKHA)