Etkinliğe Çermik Belediye Başkanı, Çermik Müftüsü ve bir çok  kurum amirinin yani sıra,   çok sayıda vatandaş katıldı.  Programa konuşmacı olarak Çermik İlçe  Vaizi Mehmet Ali Varol katıldılar. 

Okul müdürü Bülent Çolak`ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, daha sonra Yakup Akarsu hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Akabinde okunan Kürtçe mevlit, izleyicilerin beğenisini topladı.

Çermik İlahi Grubu  ve Okul öğrencilerinin seslendirdikleri birbirinden güzel ilahi ve şiirler, katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte söz alan İlçe Vaizi Mehmet Ali Varol, Hz. Muhammed`in (sav) sadece insanlığa değil, bütün âlemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek, ” İslam öncesi kadınlar hor görülüyor, kız çocukları  ise bir utanç vesilesi olarak görülüyordu. Peygamberimiz böyle bir zamanda dünyaya teşrif etti.`` dedi.

O dönemlerden örnrkler veren Varol, Müslüman olmadan önce kedi öz kızını kuyuya atan bir sahabenin hayatını anlatırken izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kale İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro oyunuyla etkinlik son buldu. ( Mehmet Akarsu – İLKHA )