Diyarbakır`da resmi kayıtlara göre hâlen cezaevindeymiş gibi görünen 24 yaşındaki M. Ç. adlı bir kişinin, Sur ilçesindeki bir sokakta sahte kimlikle yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK`nin gençlik yapılanmasına mensup M. Ç.`nin yerine kardeşi Ş. Ç.`nin cezaevinde yattığı kaydedildi.

M. Ç. ve kardeşinin birçok suçtan dolayı kaydının olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Resmi kayıtlarda halen cezaevinde bulunduğu gözüken ancak sahte kimlik ile Diyarbakır ilinde bulunduğu tespit edilen M. Ç. isimli şahıs, 13 Mayıs 2015 tarihinde Sur ilçesi Ziya Gökalp sokağı üzerinde V. B. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ile birlikte yakalanmıştır. M.Ç.`nin halen cezaevinde gözüktüğü anlaşılmıştır. Terör örgütünün gençlik yapılanmasında olduğu belirlenen M.Ç.`nin, çeşitli terör eylemlerini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. M. Ç.`nin yerine cezaevinde yattığı tespit edilen Ş.Ç.`nin ise M.Ç.`nin kardeşi olup toplam 5 buçuk yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edilmiştir.”

Hatırlanacağı üzere 7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda Kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde parmağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanlardan birinin Cezaevinde olduğu belirtilerek tahliyesine karar verilmişti.

Ortaya çıkan bu durum karşısında yetkili mercilerin Cezaevi yönetimi hakkında herhangi bir soruşturma başlatıp başlatmadığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadığı görüldü. (İLKHA)