İlki 2003 yılında Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ve bu gün ise ikincisi açılan KETEM’de 17 bin kadının erken teşhisinin ve tedavisini yapılacağı ve toplamda ise 50 bin kadınının tedavi hizmeti göreceği belirtildi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde Üniversite Bulvarı üzerinde açılan KETEM’in açılış törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tanrıverdi, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Gaziantep’in sağlık alanında çok iyi konumda olduğunu ve birkaç yıl içinde Gaziantep’i sadece Güneydoğu’nun değil Ortadoğu’nun sağlık merkezi konumuna getirmeyi hedeflediklerini aktaran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalarının da başladığını söyledi.

Gaziantep’in Türkiye’nin büyüme motoru olduğunu dile getiren Şimşek, bu yatırımların Gaziantep’i 5–10 yıl içinde sağlık üstü bir kent yapacağını belirterek, “Gaziantep sağlık konusunda iyi bir noktada, fakat biz önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Gaziantep’i özellikle Türkiye’nin veya sadece Güneydoğu’nun değil bütün Ortadoğu’nun en büyük sağlık üssü olmasını hedefliyoruz.” dedi.

“Gaziantep’e bin 875 yataklı şehir hastanesi projesi var”

Gaziantep’e bin 875 yataklı şehir hastanesi yapmak için çalışmalar başlattıklarını belirten Şimşek, “Bu adımlarımızın başında Antep’te bin 875 yataklı çok büyük bir şehir hastanesi projesi var. Hakikaten bu günkü Türkiye’nin en büyük hastanelerinden bir tanesi olacak. Şuanda sadece bir tek Ankara ve İstanbul’da çok büyük kapasiteli şehir hastaneleri var. Bu noktada Gaziantep Türkiye’nin en büyük sağlık komplekslerinden bir tanesine kavuşacak. Bu gün burada açılışını yaptığımız ‘Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ de bu anlamda çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Kanser ve bütün hastalık çeşitleri bir sonuçtur”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık il Müdürlüğü ile yaptıkları bu çalışmayı çok önemsediklerini kaydetti. Şahin, “Niye önemsiyoruz çünkü bunların hepsi bir sonuçtur. Sağlık alanında meme kanseri en yüksek görülen bir hastalık olduğu biliniyor. Meme kanserinde her 3 kişiden birinin yaşamına dokunmak çok önemli. Bu merkezde 17 bin kadının erken teşhisinin ve tedavisini yapacağız. Toplamda ise 50 bin kadını tarayacağız ve neticesinde tedavi hizmeti verecek olan bir merkez. Kanser ve bütün hastalık çeşitleri bir sonuçtur. Toplumsal hastalıklarda da ve sağlık ile ilgili bütün hastalıklarda maliyeti daha koruyucu olan hekimliktir. Bütün dünyanın yükselen değeri budur. O yüzden toplum sağlığını ve bilincini yükseltmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KETEM’in kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Daha sonra heyet merkezde bulunan sağlık cihazlarını inceledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)