HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, Eğitim Bir Sen şubesini ziyaretinde, AK Parti ve HDP'yi eleştirerek "Kürt meselesini sürekli olarak kendilerine oy devşirme ve siyasi malzeme aracı olarak kullanıyorlar. Her iki parti de bu sorunu çözmede samimi değiller." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Karakaya`yı Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ve Memur Sen bileşenlerinin şube başkanları karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan bağımsız aday Karakaya, seçime girme amaçları ve seçim çalışmaları ile ilgili sendikanın temsilcilerini bilgilendirdi.

Ülkede Kürt meselesiyle birlikte birçok sorunun da olduğunu söyleyen Karakaya, "Her iki parti de bu sorunu kendi partisel ve örgütsel çıkarlarına kurban ediyorlar. Kürt meselesini sürekli olarak kendilerine oy devşirme ve siyasi malzeme aracı olarak kullanıyorlar. Her iki parti de bu sorunu çözmede samimi değiller. Evet, bizler bu sorunun öncelikli olduğunu söylüyoruz. Bu sorun bir an önce çözülsün. Ülkenin başka sorunları da var.” dedi

Çıktıkları bu yolda kendileri gibi düşünen İslami Camia ve STK`ların desteğini istediklerini belirten Karakaya, “Bu ne bizim sizin üzerinizde ne de sizin bizim üzerimizde bir minnet hakkı değil. Müminler birbirinin kardeşidir. Kardeşin kardeş üzerinde hakkı vardır. Bizler de kardeş olarak bu hakkımızı istiyoruz.” diyerek kendilerinden destek istedi. 

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, bir Müslüman olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, İslami bir muhalefet adına siyasi bir arenada çalışma yürütmenin elzem olduğunun altını çizerek bağımsız aday Karakaya`ya başarılar diledi.

Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Durak tarafından, Bitlis Bağımsız Milletvekili Cengiz Karakaya`ya, Eğitim Bir Sen`in Kurucu Başkanı Mehmet Akif İnan`ın yazdığı eserleri hediye etti.    (İLKHA)