Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü, her yıl 11 ile 17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve çok sayıda engelli katıldı.

Etkinlikte konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, her insanın her an engelli durumuna girebileceğini belirtti.

“Gönüllerdeki engeli kaldırdığımızda diğer engelleri kaldırmak çok kolay”

Çözümü zor olan engellerin kalplerdeki engel olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, çözümü zor olan engelin kalplerde olan engeller olduğuna vurgu yaparak, “ Gönüllülerdeki engeli kaldırdığımız zaman diğer engelleri kaldırmak çok kolay.” İfadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, “Hepimiz bu anlamda engelli kardeşlerimizle aynı durumdayız. Kendimiz olmasak bile bir yakınımız engellidir veya her an bir engelli konumuna düşebiliriz. Allah korusun bir kaza geçirebilir, başka şeyler de olabilir. Bunlar insani durumlardır. Dolayısıyla bizler kendimizi engelli kardeşlerimizin dışında görmüyoruz. Bir görüyoruz, beraber görüyoruz.” dedi.

Engelli bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini belirten Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise, şunları söyledi:

“Engellilere yönelik bazı çalışmalarımız sürmektedir. Engellileri akranlarıyla kaynaştırmaya yönelik eğitim çalışmalarımız var. Bu kapsamda Diyarbakır’da 4 bin 810 öğrenci eğitim görüyor. İŞ KUR müdürlüğünce engelli insanlara yönelik yapılan çalışmalarda 25 kursiyer kurslardan geçirilmiş ve bunların istihdam edilmeleri sağlanmıştır. Özellikle engellilerin istihdamına yönelik alınan kararlar ve bunların istihdam edilmesiyle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu anlamda elimizde imkânlar oluşturuluyor. Engellilerin toplum ile bir bütün halinde, sosyal yaşamdan kopmadan ekonomik katkı verecek seviyeye gelmeleri için yapılacak çalışmalar çok önemlidir.”

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve Vali Aksoy, engelli bireylere gül dağıttı. (Ali Fidancı - İLKHA)