“Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde" yapılan değişiklik 11 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.
Yönetmelikte yapılan değişiklikle yetki alacak şirket ortakları ve yöneticilerine “Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan veya bu suçlara iştirakten dolayı hüküm giymemiş olması" şartı getirildi.

Yönetmelikte yapılan diğer önemli bir değişiklikle ile “Yetkilendirme başvuru sürecinde başvuru sahibi şirketin tüzel kişiliği ve şirket paylarından en az yüzde 50'sine sahip gerçek kişi ortaklar veya tüzel kişiliği idare ve temsile yetkili kişiler ve şirket hakkında aynı anda vergi incelemesi bulunduğunun tespit edilmesi durumunda yetkilendirme başvurusu reddedilir" hükmü eklendi.

Bu düzenleme ile posta sektöründe faaliyet göstermek için yetki belgesi alması gereken posta dağıtım, kargo ve kurye şirketleri, şirket ortakları ve yöneticileri hakkında vergi incelemesinin bulunmaması şartı geldi.

Paralel Kargo'ya inceleme var
“Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinde" yapılan değişikliğin hakkında vergi incelemesi ve soruşturması bulunan ve Paralel Yapı'nın şirketleri arasında bulunan Sürat Kargo'yu etkilemesi bekleniyor.

Soruşturma başlamıştı
Paralel Yapı'nın kargo şirketi Sürat Kargo'nun içinde bulunduğu Kaynak Holding hakkında vergi kaçakçılığı nedeniyle 26 Mart 2014 tarihinde vergi incelemesi ve soruşturması başlatılmıştı.

sabah