Yaptığı insani yardımlarla gündeme gelen ve çatısı altında bulundurduğu yüzlerce İslami STK ile beraber fakir ve muhtaç ailelere insani yardımlarını rutin bir şekilde ulaştıran Umut Kervanı Yardım Platformu, 3 aylık faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı.

Platformun Genel Koordinatörlüğünü Batman Umut-Der`in üstlenmiş olduğu Umut Kervanı Yardım Platformu, yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Platform yetkililerinden 1. Bölge Koordinatörü M. Nurullah Günaydın yaptıkları yardım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, platform olarak Türkiye genelinde yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek,  3 aylık çalışmalar kapsamında 7 bin 774 aileye 482 bin 459 TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptıklarını belirtti.

Yaptıkları yardımları fakir, yetim, muhtaç ve Suriyeli ailelere ulaştırdıklarını belirten Günaydın, "Mübarek 3 ayların içerisinde olduğumuzdan dolayı fakir, yetim ve muhtaçların gözleri bizlerden gidecek yardımı gözlüyor. Onun için hayırseverlerden bu aylarda yapacakları sadaka, zekât ve fitrelerini bu mağdur ailelere ulaştırmalarını tavsiye ediyoruz ve bu konuda kendilerine her şekilde yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. “ dedi.

Türkiye genelinde yaptıkları yardım çalışmalarını şeffaf bir şekilde sürdürdüklerini ve platform olarak hayırseverlerin güvenine çok ehemmiyet verdiklerini belirten Günaydın, kurum olarak yardımların belirlenen yerlere ulaştırılması konusunda çok dikkat ettiklerine vurgu yaptı.

Günaydın, “Onun için yapılan yardımların ne için verildiği hangi amaçla kullanılacağına ve hangi muhtaç aileye gittiği (tarihi ve aldığı yardım) türüne kadar belli olduğu için yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında her türlü imkânımızı seferber ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye Umut-Der`in SMS bağışı kampanyasının başladığını da hatırlatan Günaydın, hayırseverlerin SMS'le yaptıkları bağışı da küçümsememeleri gerektiğinin altını çizdi.

Günaydın, “ ‘Bir hurma ile bile olsa sadaka verin` Hadis-i Şerifi doğrultusunda; hayırseverlerin yapacakları yardımlar velev ki 1 SMS olsun, muhtaç aileler için büyük, bir şeydir. Önemli olan yardımların sürekliliğidir. Onun için hayırsever kardeşlerimizin bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz.” (İLKHA)