6`ncı Uluslararası Arapça Yarışmalarında bölge bazında Arapça Şiir Okuma Yarışmasında 1`inci olduklarını ifade eden Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu Arapça Yarışma Koordinatörü Cevat Bal, hedeflerinin Türkiye birinciliği olduğunu ifade etti.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İstanbul Akademi Lisan Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Arapça Yarışmalarına Farabi İmam Hatip Ortaokulu olarak 3 kategoride katıldıklarını anlatan Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu Arapça Yarışma Koordinatörü Cevat Bal, “İlk aşama il bazında yapıldı. Bu aşamadaki 3 kategoride de il birincisi olduk. Bu kategoriler, imam hatip ortaokulları arası Arapça şiir okuma yarışması, imam hatip ortaokulları arası hikâye canlandırma yarışması ve imam hatip ortaokulları arası çocuk şarkıları söyleme yarışmaları idi. İl bazındaki tüm bu kategorilerde birinci olduk.” dedi.

“Finaldeki hedefimiz Türkiye birinciliği”

İl geneli yapılan yarışma sonuçlarından sonra bölge yarışmalarının yapıldığını ifade eden Bal, “Bölge yarışmalarında da; Arapça şiir okuma yarışmasında 1`inci, çocuk şarkıları söylemede 2`nci ve hikâye canlandırma yarışmasında ise 3`ünci olduk. Muş, bölge illerinden Erzurum, Kars, Ardahan, Rize, Erzincan vb. iller bulunduğu yerdeydi. Arapça şiir okuma yarışmasında 1`inci olduğumuz için Mayıs ayında Kayseri`de düzenlenecek Türkiye final yarışmalarına katılmaya hak kazandık. 20 Mayıs`ta final etabında yarışacağız. Final için çok çalışıyoruz. Finaldeki hedefimiz Türkiye birinciliğini elde etmektir. Final etabına sadece şiir okuma yarışmasında katılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Filistin şiiri bizim ve bölge için çok anlamlı”

Final etabı için seçtikleri Filistin şiirinin kendileri ve bölge için çok anlamlı olduğunu kaydeden Bal, “Bu bölgenin cengâver komutanlarından Selahaddin Eyyubi, kendisine çocukluktan beri ortaya bir hedef koymuştu, bir ideal peşinde koşuyordu. Komutan olduğunda kendisi hiç tebessüm etmezdi. Bunun nedenini sorduklarında ise, ‘Kudüs işgal altında iken bir Müslüman nasıl gülebilir, nasıl rahat uyuyabilir, nasıl rahat gezebilir` diye cevap verirdi. O bu endişe ile hareket ediyordu. Kudüs işgali 48 yılını doldurdu. 1967 yılından beri Kudüs maalesef işgal altında. İşte biz, bu tarihi göz önünde bulundurarak yarışma kategorisi içerisinde yer alan Filistin şiirini seçtik. Şair Yusuf Azım, Filistin şiirinde, Filistin dramını dile getiriyor.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımıza bu vesilesi ile yeniden Kudüs bilincini aşılayacağız”

Öğrencilerini yarışmaya hazırlarken Selahaddin Eyyubi`nin torunu olduklarını söyleyerek motive ettiğin dile getiren Bal, “Bir şiirle de olsa, bir anma programı ile de olsa Selahaddin Eyyubi`yi, daha da önemlisi Kudüs`ü hatırlamak büyük bir iş olsa gerek. Biz bu yarışmalar vesilesi ile çocuklarımıza yeniden Kudüs bilincini aşılayacağız. Yeniden Selahaddin Eyyubi`nin torunu olduklarını hatırlatacağız. Kudüs`ün Müslümanların elinde olduğu dönemlerde, adaletin, merhametin, şefkatin ve insanca yaşamanın var olduğunu bu vesile ile hatırlatıyoruz. Umut ediyoruz ki Kudüs tekrar özgürlüğüne kavuşacaktır.” ifadelerine yer verdi.   (Sezer Özer-İLKHA)