Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal kahvaltıda biraraya geldiği basın mensuplarına, üniversitenin projeleri, gelişimi, çevre düzenlemesi ve geleceği ile ilgili   önemli bilgiler verdi. Gazetecilerle Kampüs alanını gezen Rektör  Battal çevre düzenlemesi ve üniversite projelerinden olan Teknokent ve Çiftçi Eğitim Merkezi ile, çevre düzenlemesinin yapıldığı yerleri gezerek, yerinde çalışmaların detayı hakkında bilgi verdi.
Özellikle çevre düzenlemesinin yapıldığı alanı gezen Peyami Battal, burada çalışmaları yerinde inceleyerek Teknokent ve Çiftçi Eğitim merkezi için yapılan binaları gazetecilere  gezdirdi.

“YYÜ 4 yıl içinde önemli gelişme kat etti”

YYÜ’nün  4 yıl içeresinde yüzde 70 ile yüzde 400 arasında büyüdüğünü söyleyen Battal, “Rakam sayısına bakıldığı zaman öğrenci sayısından, öğretim üyesi sayısı ve fiziki mekan sayısına kadar üniversitemiz bu süreçte büyüdü.Yaşamış olduğumuz depreme rağmen üniversitemiz büyüyerek çıktı.33 yıllık üniversite yüzde 70 büyüme ile  21 yılına denk gelir.Dolayısıyla dört yılda, bir 21 yıllık büyüme kat etmişiz.”dedi.

“Üniversitenin çevre düzenlemesi devam edecektir”

YYÜ’nün çevre düzenlemesi yerinde inceleyen Battal;”Bundan sonraki süreçte üniversitemizin çevre düzenlemesi etkin bir şekilde devam edecek. Zira üniversitelerin yaşanabilir kampüslere sahip olması gerekir.Bu anlamda da projeleremizin bir kısmı bitmek üzeredir.Bir kısmı yeni başladı ve bundan sonraki projelerimizle beraber kampüs  etkin bir şekilde yaşanabilir hale gelecektir.  Alle yolu projemiz güzel bir projedir. Yine sahil bandı projemizin devamı vardır. Burada alışveriş merkezi sinema dahil herşey olacaktır. Sahilde kafe lokanta kampüse renk katacaktır. Buna bağlı olarak spor kompleksimiz devam ediyor. Kütüphane  ihalesi bitti ve yer teslimi yaptık.Yakında temeli atılacaktır”dedi.

“Yabani hayvanları Van’a getiriyoruz”

Üniversitenin yapılması planan projeleri hakkında bilgi veren Battal;”Türkiyede çok az uygulaması olan yaban hayatı koruma ve rehabilatasyon ve korumasını yapacağımız merkez yaptırıyoruz. Burada çok değişik hayvanlar olacaktır.Halkımızda gelip buraya çocuğuyla hayvanları ziyaret edip ordaki yaban hayvanlarla tanışabilecekler.Binaların fiziki durumunun iyileştirilmesi işini rutine bindirdik.Ama bizim yapmamız  gerekli olan üç temel durum vardır.YYÜ’nün kendi içerisindeki akademik gelişimini hedeflediğimiz noktaya çekmek,Türkiye üniversiteleri arasında ilk 10 üniversite arasında yer almak bununla ilgili mevcut alt yapımızı daha da güçlendirip yolumaza devam edeceğiz.Şehirle ilişkilerimizi daha sıkı bir şekile dönüştürüp şehre lokomotif işlev görmeyi hedefliyoruz.Bugüne kadar yaptıklarımız gayet olumlu ve sonuç veren niteliktedir.onu daha da geliştireceğiz.Yurt dışı ile ilişkilerimizi daha etkin hale getireceğiz.Yurt dışından Van’a öğrenim için gelen öğrenciler şehre katkı yaptı.Bu amaçla Erbil’den Van’a otobüs seferleri başladı.Ayrıca Van ekonomisine de katkı sağladılar.Teknokentle beraber YYÜ sanayicilerle iş adamlarıyla Van’ın dışındaki sanayici ve iş adamlarıyla ilişkilerinde  önemli bir adım olacaktır” dedi.  (Sedat Karatay/İLKHA)