Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı Batman Merkeze bağlı Akoba köyünde bir anaokulu ve ilkokulun boyasını üstlendi.

İlçe ve köylerdeki okulların fiziki mekân eksikliğini gözleyen Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Üniversite öğrencileriyle beraber köy okullarının çehresini değiştirmek için çalışma başlattı.

Gönüllü öğrenciler ilk olarak Batman Merkeze bağlı Akoba köyündeki anaokul ve ilkokul binalarının dış ve iç cephelerini boyadı.

Okulların boya ihtiyacı dışında öğrencilere yönelik kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıttıklarını da ifade eden Konsey Başkanı Orhan Engin, “Batman iline bağlı köylerdeki okulları öğrenci arkadaşlarımızla birlikte gezdik. Bazı okulların fiziki yetersizliklerini gördük, bunların başında boya sorunu söz konusuydu. Okul müdürlerinden izin alarak okullarımızın dış cephesini motiflerle, iç cephesini de 15 arkadaşımızla birlikte resimler çizerek boyadık. Ayrıca minik öğrencilerimizin ihtiyacını karşılayacak kırtasiye malzemeleri, okuma kitapları dağıttık. Dönem sonuna kadar  ziyaret edeceğimiz 4 okul kaldı. Amacımız köy okullarındaki minik öğrencilerin okuma heveslerini artırmaktır.” dedi.(İLKHA)