Gaziantep'te 6 ayrı adreste tarihi eser başta olmak üzere sigara ve cep telefonu kaçakçılığı yaptığı belirtilen şahıslara yönelik düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 13 kişiden 2 kişi tutuklandı.

Gaziantep'te son iki gün içerisinde 6 ayrı adreste kaçakçılara yönelik yapılan baskınlarda 17 kilo 325 gram eroin, 353 parça tarihi eser, 16 bin 400 cinsel uyarıcı hap, 120 kaçak cep telefonu, 6 bin litre kaçak akaryakıt ve 500 bin adet sigara kâğıdının ele geçirildiği belirtildi.

Merkez Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesinde bulunan adrese yapılan baskınlarda muhtelif boy ve şekillerde 353 parça tarihi eser ele geçirilmiş, olaya karışan Suriye uyruklu 1 kişi yakalanarak, hakkında yapılan yasal işlemler sonrası mahkemeye sevk edildiği belirtilmişti.

Şehitkâmil ilçesi Burak Mahallesi ilçesinde uyuşturucu madde satıcıları ve bağımlılarına yönelik olarak yapılan baskında ise bir aracın kapı içlerine zulalanmış halde 17 kilo 325 gram Eroin ele geçirilirken, olaya karıştığı belirtilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

4 Mayıs tarihinde ise bir ihbarı değerlendiren polis, Gaziantep Çıksorut semti Umut Mahallesinde belirlenen bir adrese yapılan operasyonda 16 bin 400 adet muhtelif markalarda gümrük kaçağı cinsel uyarıcı materyal hap ele geçirdi. Yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

Merkez Karşıyaka Eydibaba, Mevlana ve Fevzipaşa Mahallelerinde bulunan işyerlerine yapılan operasyonlarda da 120 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilirken, Küsget Sanayi Bölgesi ve Aydınlar Mahallesinde yapılan operasyonlarda ise, 6 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği ve her iki olayda 5 kişinin gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Dün Şehitkâmil ilçesi Selimiye Mahallesinde bulunan bir adrese yapılan operasyonda ise, kaçak sigara yapımında kullanılan 500 bin adet makaron ele geçirilip, olaya karışan 3 kişinin adli mercilere sevk edildiği bildirildi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)