Hakkâri'nin Yüksekova (Gever) İlçesinde 5 Mayıs 2011 tarihinde PKK/BDP yandaşlarınca Mustazaf-Der Yüksekova Şubesine yapılan silahlı saldırıda katledilen Dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna Diyarbakır`da rahmetle anıldı.

Köy-Der`de düzenlenen anma programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Durna`nın hayatı ve katledişiyle ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Yaklaşık 2 saat süren programda Ubeyullah Durna'nın yakın arkadaşları, annesi ve hanımının dilinden Durna'nın hayatı hakkında bilinmeyenler anlatıldı. Daha sonra Mustafa Artem bir konuşma yaptı.

Durna`nın, davanın bilincine ulaşan bir Müslüman olduğunu dile getiren Artem, “Şehit Ubeydullah Durna`nın uğrana canını feda ettiği şey, dört duvarı olan bir bina mıydı yoksa çatısı mıydı? Elbette öyle değildi. O, davayı tanıyordu ve dava için mücadele ediyordu. İstediği tek şey Allah`ın istediği bir kul olabilmekti. Şehit Ubeydullah, davanın bir ayağı olan derneği koruyordu. Dernek, davayı temsil ediyordu. Davanın izzeti ve şerefi için o Derneği canı pahasına da olsa onardı ve korudu. Bunun sonucunda da HDP/PKK`li çetelerce katledildi.” dedi.

Program, okunan dua ile sona erdi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)