Yeşilay Diyarbakır Şubesi, Bağımlılıkla Mücadele Programı`na destek veren birçok kamu kurumu ile emeği geçen kişilere plaket dağıttı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen plaket törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Yeşilay Genel Başkan yardımcısı Mehmet Akif Seylan, Yeşilay Diyarbakır yönetimi ve çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan konuşmalar öncesinde Yeşilay genel merkezi ile Diyarbakır şubesinin faaliyetleriyle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Günde 17 bin civarında insanın madde bağımlılığından dolayı öldüğünü belirten Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Ay, “Türkiye`de sigara ve içki üretimi arttı. Buna paralel olarak madde bağımlılığı da arttı. Şimdi Yeşilay`ın sorumluluk bilinciyle başlatmış olduğu bağımlılıkla mücadelede güzel mesafeler kat edildi. Biz buna karşı mücadele veriyoruz. Dünyada her 5 Saniye`de 1 bir kişi bağımlılıktan dolayı ölüyor. Kumar‘da bu alanın içindedir. Kumar da eklenince ölüm sayıları daha da artıyor. Günde 17 bin civarında insan madde bağımlılığından dolayı ölüyor. Böyle büyük bir felaketle mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Türkiye`de ulaşamayacağımız hiç kimsenin olmaması gerekiyor. Bağımlılıkla mücadelede bir savaş başlatılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Bilim kurulumuz ile kötü alışkanlıklara karşı mücadele veriyoruz”

Bağımlılıklar ile ilgili ciddi bir akademik altyapı kurduklarını belirten Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan ise “Yaptığımız her çalışma ve attığımız her adım bilim kurulunun almış olduğu kararla sonucu atılır. Akademik anlamda bir yayın kurumu kurduk. Bugün artık Yeşilay yayınları var. Bu konuyla ilgili kitap çıkarılıp insanlar bilgilendirilir. Dünyada örnek olabilecek bir dergi yayını vermeye başladık. Bizden sonraki nesillere bağımlılıkla mücadeleyi bırakmalıyız. Bilim kurulu ile Bağımlılıkla mücadele programı oluşturuldu ve çeşitli faaliyetler yapıldı. Bizim en önemli hedefimiz gençlerdir. Bağımlılık sorunu yaşayan yaş grubu genç nüfusudur. Fakat sadece gençlere yönelik faaliyetler yapmıyoruz. En küçük yaştan en büyük yaşa kadar toplumun bütün kesimlerine hitap eden programlarımız faaliyettedir.” İfadelerini kullandı.

“Amacımız insanları bu zararlı faaliyetlerden uzaklaştırmaktır”

Programları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilere eğitim faaliyetleri verdiklerini ifade eden Seylan, son olarak şunları söyledi “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve daha birçok kurum ile işbirliği yaparak eğitim ve bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığında 60 eğitmene ders vererek çalışma yaptık. Eğitim verdiğimiz insanlar da kendi kontrolündeki insanlara eğitim vererek daha geniş kitlelere ulaşıyorlar. Türkiye genelinde 70 ilde bu çalışmalarımızı tamamladık. 26 bin öğretmenimize bu eğitimi vererek onları topluma daha faydalı olmalarını sağladık. Diyanet İşleri Başkanlığından yardımlarıyla camilerde insanlara bilin aşılamaya çalıştık. Temel amacımız insanları bu zararlı faaliyetlerden uzaklaştırıp onları bilinçlendirmektir. İnsanları toplumda daha çok faydalı bireyler haline getirmek için çalışılmalıdır.”

Yapılan konuşmaların ardından ‘Bağımlılıkla Mücadele Programı` kapsamında emeği geçenlere plaket verildi.  (Ali Fidancı - İLKHA)