Dünya Hafızlar Haftası kapsamında Türkiye`nin birçok ilinde çeşitli programların düzenlendiğini belirten Beyaz, “Evrensel Hafızlar Derneği olarak Recep ayının ilk haftasını ‘Dünya Hafızlar Haftası` olarak ilan ettik. Türkiye`nin birçok ilinde bu hafta çeşitli programlar ile kutlanıyor. Bizim yapmış olduğumuz bu düzenlemeden amacımız, özellikle unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş olan Hafızlığın önemi ve ehemmiyeti ile hafızların öneminin toplum arasında gündem olması ve unutulmamasıdır. Bu haftada yapılan programlarda Hafızlığın ve Hafızların önemi daha belirgin bir şekilde gündeme gelmektedir.”dedi.

“28 Şubat sürecinin asıl amacı da İslam`ın yükselen yıldızının söndürülmesi idi”

28 Şubat sürecinden sonra bir çok Kur`an kursunun kapatıldığına dikkat çeken Beyaz, “Ben kendim 28 Şubat sürecinden önce Hafız oldum. O dönemde bir otobüs dolusu Hafızlık eğitimi almak için gittik. O yıllarda sadece eğitim aldığımız Kur`an Kursunda 50`ye yakın Hafız mezun oldu. Zaten 28 Şubat sürecinin asıl amacı da, İslam`ın yükselen yıldızının söndürülmesi ve İslam`a olan teveccühün kırılması ve zayıflatılmasına yönelik bir darbe idi. O süreçten bu yana daha yeni yeni bazı gelişmeler, olumlu gelişmeler başladı.”şeklinde konuştu.

“8`inci sınıftan mezun olan bir öğrencinin Hafızlık yapması zorlaşıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı`nın çıkarmış olduğu yeni bir kanun ile ortaokula giden öğrencilerin bir yıl okullarına ara vermesi dâhilinde, Diyanet`in Kurslarında eğitim alabildiğini belirten Beyaz, “Bu öğrenciler yıl sonunda sınava tabi tutularak başarılı olduğu takdirde sınıfı geçmeleri sağlanacak. Bu da gerçekten halkımızın Hafızlığa yönelmesi için olumlu bir adım olarak görülüyor. 28 Şubat darbesinden önce, malumunuz 5`inci sınıfı bitiren bir öğrenci Hafızlık eğitimi almaya gidebiliyordu. Dolayısıyla bu yaşta olan bir çocuğun zihni daha pak ve odaklanmış olduğu konu Hafızlık idi. Ama bu gün 8`inci sınıftan mezun olan bir öğrencinin Hafızlık yapması zorlaşıyor.”ifadelerini kullandı.

“Ülke olarak özellikle Afrika ülkelerinden çok daha avantajlıyız”

Afrika ülkelerinde şartlar zor olmasına rağmen Türkiye`den daha çok Hafız yetiştiğini belirten Beyaz, “Peygamber Efendimiz döneminde Suffa mektebi vardı. Orada sadece ilim öğrenmek isteyen Sahabelere yönelik bir eğitim sistemi vardı. Sahabe döneminde imkânlar bu günkü gibi değildi. Hatta Kur`an ayet ayet nazil olduğu için Sahabeler içerisinde rakam olarak kaç Sahabenin olduğu da belli değildir. Ama bu gün bizim imkânlarımız o döneme göre daha fazla ve bu imkânları iyi değerlendirmeliyiz. Biz ülke olarak özellikle Afrika ülkelerinden çok daha avantajlıyız. Fakat Afrika ülkelerinde daha çok Hafız yetişmektedir. Zaten Hafızlar haftasında bunun önemine değiniliyor.”diye konuştu.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)