Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde daha önce birçok ilde verilmeye başlanan “Kadın Sağlığı Eğitimi” Diyarbakır’ın bütün ilçelerinde de verilmeye başlandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır Valiliğinin himayesinde ve Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde daha önce Muğla, Mersin ve Samsun’da yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi Diyarbakır’da da başlatılmıştır.” denildi

Bu projede hedefin, Diyarbakır’daki 15-69 yaş arası toplam 505 bin 208 kadına ulaşarak eğitim vermek olduğu belirtilen açıklamada, amaçlarının bayanların sağlığını ilgilendiren birçok konuda farkındalık oluşturmak, Ulusal Kanser Tarama Programı’nda yer alan ve Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan tarama hizmetleri hakkında bilgilendirmek, sonuç olarak yaşam kalitelerini yükseltmek olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Sağlık personelleri kadınlara ulaşabilecek her mekânda eğitim vermektedirler. Kadın sağlığı eğitim projesi kapsamında; meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konularını içeren sunum yapılacak. Ardından ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapılmaktadır.” (İLKHA)