Hür Aday Cengiz Karakaya aralarında HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül`ün de bulunduğu bir heyetle Aktif Muhtarlar Derneği Bitlis Şubesini ziyaret etti.

Heyeti Aktif Muhtarlar Derneği Bitlis Şube Başkanı İlhan Turgut karşıladı. Ziyarette konuşan Hür Aday Karakaya, seçime parti olarak girmek istedikleri halde yüzde 10 baraj zulmü nedeniyle bağımsız olarak girdiklerini ifade etti. Karakaya, seçilmeleri halinde Bitlis`in bugüne kadar ötekileştirilen sorunlarını dile getireceklerini söyledi.

Halkın oyuyla seçilenler halka sırtını çevirdiler

Halkın kendilerine vekil olarak seçtikleri kişilerin halka sırtını döndüklerini ifade eden Karakaya şöyle konuştu: “Bugüne kadar halkın seçtiği vekiller halkla iç içe yaşamadılar. Halkın sorunlarına sırtını çevirdiler. Halkın istemediği ve halka rağmen işler yaptılar. Kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koydular. Ayağı yere basmayan vaatlerle halkın duygularıyla oynayıp oyunu aldılar. Bu güne kadar halk yapılanlara karşı sabretti. Artık günü ve zamanı gelmiştir. Bu halkımızın sorunlarını dile getirecek hür adaylara ihtiyaç vardır.”

“Bitlis küçük bir köye dönüştü”

Bitlis`in sosyal, kültürel ve ekonomik durumuna dikkat çeken Karakaya,“Bitlis`in durumu herkesin malumudur. Bitlis küçük bir köy haline gelmiştir. İşsizlik hat safhada. İşsiz kalan gençlerimiz madde bağımlısı haline gelmiş. Kahve köşeleri gençlerle dolu. İşyerini açan esnaf bazen siftah etmeden kapatıyor. Yollarımız köstebek yuvalarına dönüşmüş.

Yüzlerce tarihi eser evlerimiz yerle bir olmuş, madde bağımlıların meskeni haline gelmiş. Türbelerimiz tahrip olmuş içler acısı durumda. Çarpık bir kentleşme oluşturularak devam ettiriliyor.  Türkiye`de en geri kalmış illerin ilk 15`şinin 13`u Doğu ve Güneydoğudayken, Bitlis sondan ikinci sıradadır. İller göç alırken, Bitlis göç veren il konumundadır.

Diyarbakır ilinden sonra Bitlis, Mardin iliyle tarihi eserler ve tarihi varlıkla eş değerken bu gün bu tarihe sahip çıkılmıyor. Bu gün Bitlis`e turizmin tarihi girdisi olmuyor. Bunların hepsinin hesabının sorulması gerekiyor.

AK Parti ve HDP'yi eleştiren Karakaya şunları dile getirdi: "13 yıldır AK Parti hükümeti bu ile ne yaptı bunun hesabı sorulmalıdır. Öte yanda HDP`den de her dönem Milletvekili meclise gönderiliyor. Bu milletvekili bu halkın sorunlarını kaç kez dillendirdi. Yerelde belediye ellerindedir hangi hizmeti sundular. Asgari ücreti bin 800 TL yapacaklarmış yapsınlar. Fakat önce ellerinde bulundurdukları belediyelerde çalışan asgari ücretlilerin maaşını bin 800 TL yapsınlar ki, halk inansın ve destek versin. Artık boş vaatlerle bu halkı kimse kandırmasın. Bitlis halkı bunların hiçbirini hak etmiyor. Bu halk hizmetin en iyisini hak ediyor. Bundan dolayı hür adayların İslami bir muhalefet için, Türkiye için, Kürdistan için, halkların haklarını dillendirmesi için mecliste söyleyecek sözünün olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Aktif Muhtarlar Derneği Bitlis Şube Başkanı İlhan Turgut, Bitlis`te çarpık bir kentleşmenin olduğunu, tarihi eserlerin yok olmaya başladığını ifade ederek, “Yıllardır Bitlis kendi haline terk edilmiştir. Bizler bunu farklı platformlarda dile getirdik. İşsizlik kentimizin başlıca sorunudur. Bu sorunları dile getireceğinize inanıyoruz. En azında Bitlis`te yaşayan ve sorunları bilen bir adaysınız.” diyerek başarılar diledi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)