“Şimdi Tam Zamanı! Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözümüz var” sloganı ve HÜDA PAR`ın destekleriyle seçimlere hazırlanan Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, İLKHA`ya açıklamalarda bulundu. Kılınç, çalışmalarını 3 dilde yürütüyor.

“Bütün diller Allah`ın birer ayetleridir”

Mardin`de farklı etnik yapıların bir arada yaşadığını, bu nedenle de seçim çalışmalarını 3 dilde yürüttüğünü kaydeden Hür Aday Kılınç, Esnaf ve vatandaşlar ile Kürtçe, Türkçe ve Arapça sohbet ettiklerini ve sorunlarını bu şekilde dinlediklerini belirtti. Diller ile bir sıkıntılarının olmadığını ve dillerin Allah`ın birer ayeti olduğunu belirten Kılınç, çalışlarını 3 dilde sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Gayri Müslimlerin de sesi olacağız”

İslami bir terbiyenin geleneğiyle büyüdükleri için herkesin dini hassasiyetine hürmet ettiklerini dile getiren Kılınç, İslam hâkimiyeti olmadığı için Müslümanlar kadar ülke içinde yaşayan diğer kesimlerin de zulme maruz kaldıklarını ve hiç kimsenin zulme maruz kalmamaları için mücadele edeceklerini söyledi. Kılınç, “İslam onlara her türlü güvenceyi sağlamıştır. Bizimde referansımız İslam olduğu için Meclis'te gayrimüslimlerin de sesi olacağız. İslam tarihinde Müslümanlara sağlanan can, mal, namus ve din güvencesi gayri Müslimlere de sağlanmıştır. Sadece söylem değil gerekli adımlar ne ise onları atacağız. Eğer halkımız bizi meclise gönderirse Hıristiyanların da Yahudilerin de gayri Müslimlerin de İnsani ve dini haklarını savunacağız. Tabi bu bir seçim kampanyası olarak algılanmasın, biz eskiden beri garı Müslimlerin haklarını savunuyoruz.” dedi. Kılınç, ayrıca farklı dine mensup insanların da hassasiyetini gözettiklerini aktardı.

“Meclis yeminini değiştirmek istiyoruz”

Seçilmeleri durumunda özellikle Meclis'te yemin konunun kendilerini çok sorulduğunu belirten Kılınç, “Şu anki yemin CHP'nin iktidarı döneminde hazırlanmıştı. Bu metinin demode olduğuna inanıyoruz. Bu yemini yemin olarak görmüyoruz. Herkesin inandığı değerler üzerinden yemin etmesinden yanayız. Bunun mücadelesini vereceğiz mecliste. Avrupa`da Hristiyan bir vekil İncil'e, İsrail`de Tevrat`a yemin ediyor. Niye bir İslam ülkesinde Müslüman vekiller Kur`an üzerine yemin edilmesin. Herkes inandıkları değerler üzerinden yemin etsin ki ülke hizmetine daha faydalı olsunlar. Bu konuda yemin ettiklerinde yeminlerine bağlı kalırlar.” şeklinde konuştu.

 “6-8 Ekim olayları”

6-8 Ekim`deki Kobani bahaneli olaylara da değinen Kılınç, 6-8 Ekim olaylarında yaşanan vahşetin bölge halkını çok etkilediğini ve derin izlerin bıraktığını belirtti. Gençlerin vahşice katledildiğini ve Kur`an`ın yakıldığını hatırlatan Kılınç, “Yaşanan vahşet bölgeyi Kobani'den daha fazla mağdur etti. Biz bu vahşeti yüksek sesle dile getireceğiz. Halkımız da bu vahşetin hesabını 7 Haziran seçimlerinde göreceğine inanıyoruz. Bu vahşeti yaşatanları meclis dışında bırakacaklarına inanıyoruz. Bölgede yaşanan maddi zararların karşılığı verildi. Bölgede 60'a yakın can kaybı oldu. Kurban eti dağıtan gençler vahşice katledildi. Bunların telafisi mümkün değildir. Bazı kesimler gözaltına alındı. Ama insanları sokağa döken suça teşvik edenler hakkında bir soruşturma açılmadı. Açılan soruşturmaya da dâhil edilmedi. Örneğin kitleleri sokağa döken Demirtaş ve Zübeyde Zümrüt hakkında ‘Halkı Suça ve isyana teşvik` suçların her hangi bir soruşturma açılmadı. Seçildiğimiz takdirde biz bunun mücadelesini vereceğiz, en yüksek sesle dile getireceğiz. Tekrar o olayların yaşanmaması için her türlü hassasiyetleri Mecliste yürüteceğiz.” diye konuştu.

“HÜDA PAR`ın tutumu takdirle karşılandı”

Kılınç, ayrıca bölgedeki olaylarda HÜDA PAR'ın ve muhafazakâr kesimlerin tüm saldırı ve baskılara rağmen sağduyusunun herkes tarafından da takdirle karşılandığını kaydetti. Kılınç, halkları bir birine kırdırtmak isteyenlerin hesaplarını HÜDA PAR`ın boşa çıkartacağını sözlerine ekledi. 

Mahmut Kılınç kimdir?

1970 yılında Kızıltepe'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe'de, lise öğrenimini Mardin'de tamamladı. Lisans eğitimine sosyoloji bölümünde devam eden Kılınç, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 7 yıl boyunca resmi imamlık yaptı.

Kapatılan Mustazaf-Der'in Kızıltepe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi olan Kılınç, halen başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Özel radyo ve televizyonlarda programcılık, Doğruhaber Gazetesi'nde yazarlık yapan Kılınç, İslam tarihi ile Kürt dili ve edebiyatı alanlarında araştırmalar ve kitapları bulunmaktadır.

2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR'ın Mardin Belediye Başkan Adayı olan Kılınç, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Kılınç, Evli ve 4 çocuk babasıdır. (M. Salih Keskin – İLKHA)