HÜDA PAR`ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarına devam ediyor. Yavuz, beraberindeki heyetle İlk Öncüler Derneği Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti.

Yavuz ve beraberindeki heyeti, dernek adına Süleyman Haydaranlı ve derneğin üyeleri karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yavuz, siyasi alana çıkma sebepleri ve toplumda var olan sorunlar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kürt sorunuyla ilgili konuşan Yavuz, Kürt meselesinin PKK'dan önce de var olduğuna dikkat çekerek "PKK kendini feshetse de bu sorun olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Siyaset alanına girme nedenlerine değinen Yavuz şunları kaydetti: “Bunlardan bir tanesi Kürt meselesidir. Sistem iki saç ayak üzerinde kurulmuştu. Bunlar laikliktir. Laiklik üzerinden bütün Müslümanlar hedef alındı. Şapka kanunu getirildi. Birçok âlim asıldı. Batıda İskilipli Atıf Hoca, Doğuda Şeyh Said Efendi asıldı. İkinci saç ayağı da Türkçülük ayağıdır. Bu ayak üzerinden de Türkiye`de Müslüman olup da Türk olmayan bütün kesimler hedef alındı. Dillerin yasaklanması ve kültürlerin yasaklanması gibi sorunlar meydana gelmiştir.”

PKK Kürt halkını temsil edemez

HÜDA PAR olarak çözüm sürecini başından beri desteklediklerini ancak bir çekincelerinin olduğunu söyleyen Yavuz, “AK Partinin çözüm sürecini başlatması olumlu bir şeydir. Ve biz de bu süreci parti olarak hep destekledik fakat çekincemizi de her fırsatta dile getirdik. Hükümetin çözüm sürecinde sadece PKK`yi muhatap almasını doğru bulmuyorduk. Çünkü PKK Kürt halkını temsil edemez. Eğer siz Kürt halkının 80- 90 yıl önce gasp edilmiş hakkını, silahlı bir örgütle, hele hele Kürt halkına diniyle kültürü ve yaşantısıyla benzeşmeyen bir yapıyla görüşürseniz o zaman siz örgüte bir meşruiyet kazandırmış olursunuz.

Hükümet PKK ile görüşüp Kürtlerle görüşmezse bir eksiklik meydana gelmiş olur. Bu bir eksikliktir. Kürt meselesi PKK`den önce de vardı. Ve PKK kendini feshetse de bu sorun olmaya devam edecektir. Bu nedenle biz istiyoruz ki, Kürt halkı muhatap alınsın ve ona göre gerekli adımlar atılsın."dedi.

"Toplum manevi anlamda uçuruma doğru gidiyor"

Toplumun manevi anlamda bir uçuruma doğru gittiğini dile getiren Yavuz, “Maddi anlamda konforlu bir hayat söz konusu olmasına karşılık, manevi anlamda ruhi ve manevi çöküntülerin meydana geldiğini görüyoruz. Bize göre bunların sebebi dört büyük günah olan kumar, faiz, içki fuhşun kılcal damarlarımıza işlemesidir. Bu her dört günahın da kurumları oluşmuş durumda. RTÜK`e rağmen ahlaksızlık, diziler aracılığıyla evimizin içine kadar girmiş.

Fuhuştan, kumardan ve zinadan elde edilen gelirle işçi ve memur maaşları veriliyor. Bize göre bu bir bereketsizliktir ve huzursuzluğun temel kaynağıdır. Bu haramların toplum içinde olduğu müddetçe, bu dört haramın kurumları olduğu müddetçe ve kimse bu konuda bir birini uyarma mekanizması içerisine girmediği müddetçe hiçbir zaman iyiliği emretmenin bir karşılığı olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ziyaret, dernek üye ve gönüllülerin sorduğu soruların cevaplanmasıyla sona ererken Haydaranlı dernek adına Yavuz`a başarılar diledi.  (İLKHA)