Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa il koordinatörlüğünün katkılarıyla, Haliliye Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri,Gençliğe Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav) temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Okulun bahçesinde düzenlenen etkinlik,  farklı okullardan gelen öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü.

Sunuculuğunu Ahmet Hüseyin Çelik`in yaptığı etkinlik, öğrenci Metin Arasan`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Şanlıurfa “Kardeşler ilahi gurubu sanatçılarından Bülent Alkanat Türkçe ve Kürtçe Mevlid okudu. Mevlid okunurken sık sık salavatlar getirildi.

Kardeşler İlahi gurubu sanatçısı Bülent Alkanat`ın Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okuduğu ilahi ve marşlara öğrencilerde coşkuyla eşlik ettiler.

Okul öğrencilerinden Bilal Öztürk tarafından okunan Naat-ı Şerif ise duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

“Gençler kadın tuzağına itiliyor”

Etkinlikte bir konuşma yapan Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) üyesi Mehmed Emin Baytar, gençliğin bu gün içine düştüğü olumsuz durumlar ve gençliğin ifsad edilmesinin temel sebepleri üzerinde bir değerlendirmede bulundu.

Mekke cahiliye devrinde ki müşriklerin gençleri, Kadın figürünü kullanarak akla gelmeyecek ahlak dışı eylemlere sürüklediğini hatırlatan Baytar, bu gün, her gencin cebinde taşıdığı akıllı denilen telefonların, gençlerin kadın tuzağına itilmesi için bir sebep olduğunu söyledi.

“Okullar flört merkezi ve uyuşturucu mekânları haline geldi”

Baytar, “Bu şekilde gençlerimiz manevi, fikri ve ruhi noktalardan çöküyor. İnternet üzerinde açılan, asosyal medya hesapları üzerinden gerçeklere aykırı, pembe bir dünya ile uçuk fikirler empoze edilerek, gençliğin vicdanen ve psikolojikmen çökmesine sebep olunuyor.” dedi

Okulların bir flört merkezi ve uyuşturucu ticaretinin yapıldığı mekânlar haline geldiği uyarısında bulunan Baytar, konuşmasına şöyle devam etti.

“Bu konuda yapılması gereken asıl iş aile ve okul iş birliği içerisinde verilecek olan manevi bir eğitimdir. Bu sorun bütün yönleri ile doğru bir şekilde teşhis edilir ve bu yönde adım atılırsa sorun büyük oranda aşılacaktır.”

Etkinlik okul öğrencilerinden Mehmet Turan Nege tarafından okunan dua ile sona erdi. Etkinlik sonrası etkinliğe katılan öğrencilere ikramda bulunuldu. (Mustafa GÜL-İLKHA)