Müstakil Sanayi İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından, Batman Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Saat 16.00’da başlayan Kutlu Doğum etkinliğine, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, HÜDA PAR Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Etkinlik Yıldız Cami İmam Hatibi Savcı Kıyanç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir açılış ve selamlama konuşması yaptığı programda,  Batman Milletvekili Ziver Özdemir kısa bir konuşma yaptı.

Peygamber Efendimize   salat ve selam getirerek konuşmasına başlayan Özdemir, “Biz Hz. Muhammed’i kendimizde önder, örnek ve rehber olarak görüyoruz. Biz Hz. Muhammed’i kendimize örnek seçseydik, bugün İslam coğrafyasında yaşanan zulümler yaşanmazdı.  Huzursuzluklar yaşanmayacaktı.” şeklinde konuştu.

Özdemir’in konuşmasının ardından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu. Okunan mevlitten sonra ilahi sanatçısı Recep Aslan ve Abdurrahman Önül ilahiler seslendirildi.

İlahilerden sonra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu programda bir konuşma yaptı.

Hatipoğlu konuşmasında, “Yıllar önce İslam’ı ve Peygamberi anlatmak için biz ancak camiye gelen cemaati bulabiliyorduk. Ama artık stadyumlar, meydanlar Muhammed’i aşka yetmiyor.  Bir ümmet Peygamberini yeniden keşf ediyor.  Hz. Muhammed (sav) bizim için sadece bir Peygamber değil, biz ona zaten iman etmişiz. Ama bizim Muhammed Mustafa Efendimiz ile olan ilgimiz, çok farklı bir şey. Biz O’na bir kurtarıcı, ebedi bir lider, bir önder ve bir örnek olarak baktık. Hz. Resulullah’a sevdalandık, onun yolundan gittik, ona hayran olduk ve ona aşk ötesinde bir aşkla bağlandık.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)