Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle,nde, buğday üreticilerine destek olmak, tarımsal çevreyi korumak, kentin ekonomisine ve sosyal gelişimine katkı sağlamak ve süne ile biyolojik mücadele için doğaya keklik salımı yapıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük burada yaptığı açıklamada, doğal varlıkları korumada fazla söze gerek olmadığını vurgulayarak, “Doğal varlıkları korumak hepimizin görevidir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü gerçekten doğa için çok önemli olan, zenginleştiren, bize emanet edilen doğal varlıkları ve tabiatı koruma adına yapmamız gereken bir iş yapmış oluyorlar.’’ İfadelerine yer verdi.

Avcıların keklik avında daha dikkatli olması gerektiğini belirten Büyük, ‘’Kınalı keklikler, doğal varlıkları korurken, bir de süneyle mücadele ediyor, bu konuda da katkı sağlıyorlar. Biz burada sembolik olarak keklik salımı yapıyoruz. Aslında ilgili arkadaşlar bölgede çeşitli köylerde bu işlemi yapmış ve yapıyorlar. Avcılarımızın bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu keklikler özel ortamlarda yetişti. Tabiata uyumlu hale gelebilmeleri için, belirli bir süre korunmaları lazım. Keklikler tabiata uyum sağlamadan, kendilerini koruyacak hale gelmeden yok edilirlerse, bu hepimizi üzer. Tabiatın korunmasında avcılarımızın da sorumluluğu var. Avcılarımıza bu mesajı ilettikten sonra katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Büyük’ün yaptığı konuşmadan sonra,   doğaya kınalı keklikleri salındı. (İLKHA)