İstanbul`da Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuk olarak katılan Irak ve Ürdünlü âlimler, etkinlikle ilgili duygularını İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) paylaştılar.

Yenikapı Miting Alanında düzenlenen etkinliğe katıldıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getiren âlimler, İslam dünyasını saran fitne ve fesattan kurtulmanın tek yolunun iksiri Peygamber (sav)`in sünnetine sarılmakla olacağına dikkat çektiler.

Bu meydanda bulunanlar Peygamber Efendimize biatini tazeledi”

Kutlu Doğum etkinliğine Irak`tan katılan alimlerinden edebiyatçı yazar Abdüselam Muhammedi, Peygamber (sav) için düzenlenen devasa etkinliklerin gönüllerine su serptiklerini belirterek,“Ben Irak`ta faaliyet yürüten Kadiri Tarikatına bağlı olan Kesnezaniye Tarikatı adına bu etkinliğe iştirak ediyorum. Şunu söyleyebilirim ki, bu etkinlik gönlümüze su serpti. Burada iman, güven, takva ve Peygamber sevgisini müşahade ettik. Bunu organize edenlerden Allah razı olsun. Çok başarılı bir etkinlikti. Türk, Kürt, Arap hepsi bir aradaydı. Resulullah'a olan bağlılıklarını tazelediler. Bunun devamını Allah`tan diler, herkese huzur ve afiyet temenni ediyorum.” dedi.

“Müslümanları birleştirecek en etkili ve pratik iksir Peygamber sevgisidir”

Iraktan katılan bir diğer Alim Dr. Muhammed Fadıl İbrahim ise, “Ben de etkinliğe Bağdat`tan katılıyorum. İmam Alin`in, İmam Ebu Hanife`nin, İmam Musa Kazım`ın şehrinden buraya geldim. Ben burada şunu gördüm. Müslümanları birleştirecek en etkili ve pratik iksir Peygamber (sav) sevgisidir. Ben burada bunu açık bir şekilde fiilen müşahede ettim. Bu organizede emeği geçenlerden Allah razı olsun. Türkiye`deki kardeşlerimin bize göstermiş oldukları büyük misafirperverlikten dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“Bu etkinlikler artık uluslararası hüviyet kazanmıştır”

Etkinliğe Ürdün`den katılan tefsir Profesörü Mustafa Ahmet El-Hudari, fitne ve fesadın kol gezdiği bir dönemde ümmetin arasındaki kin ve nefreti izale edecek en önemli unsurun Peygamber Efendimizin sevgisi ve sünneti olduğunu vurgulayarak, “Burada bu meydanda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye`nin dört bir yanında yapılan etkinlikler, özellikle Diyarbakır ve İstanbul`da yapılan etkinlikler uluslararası bir hüviyet kazanmaya başlamıştır. Çünkü görüyorum ki, bu etkinliğe sadece Türkiye`den değil başka ülkelerden de Müslümanlar iştirak ediyor. Bunun benzeri etkinlikler hiçbir İslam ülkesinde yapılmıyor. Bu meydandan rahatlıkla şunları söyleyebilirim. Fitne ve fesadın arttığı bir dönemde pratik bir şekilde gördük ki ümmetin arasındaki kin ve nefreti izale edecek, bunun yerine sevgi ve kardeşliği tesis edecek en önemli şey Peygamber (sav) sevgisidir. Ben bunu burada açık bir şekilde gördüm. Bu vesileyle bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz - İLKHA)