Yüz ölçümü olarak Türkiye ve Ortadoğu'da birinci, Avrupa'da ikinci ve dünyada dördüncü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisine Safari Park açılarak ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.

Parkın açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir, İlçe Belediye Başkanları, öğrenciler ve halk katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatma Şahin, Safari Parkı`nın Türkiye`de bir ilk olduğunu belirterek, “Kızıl geyikler, beyaz geyikler, deve kuşları, lamalar, kangurular, tavus kuşları ve buna benzer 25 farklı türdeki 300`e yakın hayvanın bir arada bulunduğu 150 dönümlük bir alanda Safari Park`ı kurduk.” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı konuşmada Safari Parkın Gaziantep`e hayırlı olmasını dileyerek, halkın Regaib Kandilini kutladı.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri, hayvanat bahçesi içerisinde bulunan 50 dönümlük alana kurulu Safari Parkı gezdiler. Gezinin ardından Safari Parkın kapıları halk için açıldı.

Parkın içinde, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lama, deve kuşu, zebra gibi 25 farklı türden 300 hayvan bulunuyor.

Hayvanlar doğal ortamlarında özgürce dolaşırken, ziyaretçiler Safari Park`ta özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanları tel örgüler olmadan görme imkânı buluyor.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)