Muş Alparslan Üniversitesi`nde yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını duyuran İlim ve Fikir Topluluğu, Mısır`ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye verilen 20 yıllık hapis cezası ile ilgili açıklamada bulundu. İhvan üyelerine verilen cezayı kınayan Topluluk, “Tüm Müslümanlar emperyalistlere karşı dik durmalıdırlar” dedi.

Açıklamada, İslam kardeşliği adına yaşanan bu haksızlık karşısında Müslümanlar hakkı haykırmaya davet edildi.

Muhammed Mursi`ye verilen 20 yıllık hapis cezasının kınandığı açıklamada, “Başta İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları, İslam ülkelerini ve özellikle medyayı, Mısır'daki hukuk dışı yargılamalara karşı ortak tavır almaya ve infazların durdurulması için harekete geçmeye çağırıyoruz.” denildi.

Mısır`ın tarihte çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olduğu belirtilen açıklamada, “Mısır, Ortadoğu`nun önemli bir devletidir. Emperyalist batılı güçler yıllardan beri birçok devleti sömürdüğü gibi Mısır`a da aynı muamele yapılmak istenmiş ve bunun demokrasi ile olacağını söylemişlerdir. Demokrasi ile seçilen bir Cumhurbaşkanı darbe ile görevinden uzaklaştırılınca da hiçbir tepki vermemişlerdir. Bu da batının ikiyüzlü olduğunu ortaya çıkartıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Tüm Müslümanların kan emici ve emperyalist güçler karşısında bir olmaya davet edildiği açıklamada son olarak şunlara yer verildi: “Mursi, yapılan demokratik seçimle halkın yüzde 52 oyunu alarak seçilmiştir. Mısır`ın “seçim kazanmış” tek meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye verilen cezayı kınıyoruz. Mursi dâhil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Tüm insanlığı, insan onuruna yaraşır bir duruşa, Müslümanları da İslam kardeşliği adına bu haksızlık karşısında haykırmaya davet ediyoruz.” (Mustafa Bikeç-İLKHA)