Batman'da Peygamber sevdalısı Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, “Yolun Yolumuzdur Ey Allah`ın Elçisi” adlı Kutlu Doğum haftası münasebetiyle okulun bahçesinde bir etkinlik düzenledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinliğe idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

A.Rahman Uraz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Salih Cengiz Haşimoğlu, Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler sundu.

“Kur`an ve Sünnet insanlığa ışık tutma noktasında temel öğretilerdir”

Öğrencilere seslenen Haşimoğlu, inançla ve samimi bir şekilde etrafta var olan kötülüğü ortadan kaldırılabileceğini belirterek, “Allah tüm çağlar boyunca insanlara bu amaçla rehber göndermiştir. Tarihin hiçbir zamanı ve mekanı yoktur ki, uyarıcılar gelmiş olmasın. Gerek dini anlamda, gerek siyasi lider anlamında. Ama insanlığın unuttuğu en önemli konu bir arada yaşamanın gerekliliği, bu konuda ne yazık ki zayıf bir karneye sahibiz. Peygamberimiz günümüzde bu sıkıntıların olmaması için Veda Hutbesinde uyarılarda bulundu. Peygamberimiz bize iki emanet bıraktı. Onlara sarılıp uydukça yolumuzu hiç şaşırmayız. Bu iki emanet ise, Kur`an-ı Kerim ve Kur`an-ı Kerimin çağlara tefsiri, uygulaması, davranış ve eylem biçimi olarak yansıyan Peygamber efendimizin sünnetidir. Bu iki emanet insanlığa ışık tutma noktasında temel öğretilerdir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik, Abdullah İleri`in okuduğu mevlit ile devam etti.

Daha sonra öğrenciler tarafından Hz. Muhammed (sav) üzerine şiirler okundu. Türkçe ilahiler ile devam eden etkinlik, Hz. Muhammed konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Öğrenciler, kutlu doğum haftası münasebetiyle okulun panolarına Peygambere olan sevgilerini gösteren yazılar astı. 

Etkinlik sonrası öğretmenler ve öğrenciler, Peygamberimiz için yaptıkları resimleri katılımcılara sergiledi.

Etkinlik sonunda ücretsiz yemekli kermes düzenlendi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)