Ağrı Merkeze bağlı Baloluk köyünde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, Hz Muhammed’in sünnetine tabii olmanın önemine vurgu yaptı.

Programa, Ağrı Valisi ve Vali yardımcıları, kurum ve kuruluşların amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan program, Ağrı Müftülüğü mevlid ekibi ve Baloluk köyündeki kızların okudukları ilahiler ile devam etti. Daha sonra Ağrı Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı.

Peygamber Efendimizin dönemine  “Asrı Saadet Dönemi” denildiğini hatırlatan Vali Işın, "Niye Asr-ı Saadet dönemi diyoruz. Çünkü Peygamber Efendimizin bütün adabı hazinesi o dönemde kullandığı için. Çünkü insanlar o dönemde yaşayan bütün insanlar, hem onun ahlakı ile ahlaklanmışlar hem de ona teslim olmuşlardır. Asr-ı Saadet demek en mutlu asır demek, en mutlu zaman demektir.” dedi.

Sahabelerin, yokluklara rağmen Allah’a tevekkül ettiklerine dikkat çeken Vali Işın, “Peki, ben size sorarım o dönemde yani Asr-ı saadette yaşayan insanların uçakları var mıydı? Yoktu. Arabaları var mıydı? Yoktu. Cep telefonları var mıydı? Yoktu. Yazlıkları, kışlıkları var mıydı? Yoktu. Yani zenginlikleri filan yoktu ama Asr-ı saadette yaşadılar onlar. Çünkü büyük bir teslimiyet vardı Allah’a, büyük bir tevekkül vardı.” ifadelerini kullandı.

İnsanoğlunun, şükür etmemesi, kanaat içinde olmaması durumunda hiçbir zaman mutlu ve mesut olamayacağını vurgulayan Işın, “İnsanda büyük bir hırs vardır. Neyi verirsen ister, Ağrı’yı verirsen Türkiye’yi ister, Türkiye’yi verirsen Dünya’yı ister. Onun için, biz Peygamberin ahlakı ile ahlaklanırsak onun Sünnet-i saniyesine tabi olursak yani onu yaşadıklarını yaşarsak biz bu dünyada mesut oluruz. Aksi takdirde değerli kardeşlerim bir Müslüman Peygamber Efendimizin çizgisinden yani halkasından çıkarsa kamalata menar hiçbir şey kalmaz. Onun için Peygamber Efendimizin ahlakına, sünneti seniyesine sımsıkı sarılalım." şeklinde konuştu.

Programda ilahi okuyan küçük kız çocukları ile yakından ilgilenen Vali Işın, etkinlikten sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi.  (İLKHA)