“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans saat 10.00'da Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Doktor Ülfet Görgülü katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Ahmet Çelik'in konuşması devam etti.

Çelik Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin devam ettiğini belirterek, “Hz. Peygamber`in örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında iyi bir köprü kurmamız lazım, hayatımızı güzel değerlerle inşa edebilmek için, onun güzel ahlâkına, yol göstericiliğine her zamanki gibi ihtiyacımız vardır.”dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Doktor Ülfet Görgülü, konuşmasında Kudüs'te yaptığı gözlemlerle ilgili bilgiler verdiği esnada katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Müslümanlar arasında kardeşlik meyvelerinin yeniden yeşermesi gerektiğini vurgulayan Görgülü, “Kalpler arasında merhamet bağlarını yeniden kurmalıyız. Aynı binada oturduğu halde bir birlerini tanımayan birbirleriyle diyalog kurmayan bir toplum haline geldik, bunu aşmamız lazım, sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularını canlı tutmamız lazım. Bir taraftan insanımız fabrika kuruyor ama kırılan kalbi tamir edemiyor. Hz. Peygamberi sadece sevmek değil onu yaşamak ve yaşatmak gerekir.”dedi.

Program Kur'an kursu öğrencilerinin şiir dinletisi ve tiyatro gösterisiyle sona erdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)