Gaziantep Üniversitesi`nde (GAÜN) Aktif Gençler Topluluğu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinden sonra İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan bölgenin tanınmış âlimlerinden Osman Teyfur, yanlış önderlere tabi olmanın insanlığı felakete götüreceğini vurguladı.

Kutlu Doğum etkinliklerinin her geçen yıl birçok noktada kutlanarak artmasının güzel bir gelişme olduğunu belirten Teyfur, Peygamber Efendimizin bir baba, bir kardeş, bir oğul, bir komutan ve bir muallim olarak her yönüyle insanlığa örnek bir önder olduğuna dikkat çekti.

İnsanlığın içine düşmüş olduğu durumdan ancak Hz Muhammed`in (sav) önderliğinde kurtulabileceğini dile getiren Teyfur, “İnsanlık bir bunalım içerisindedir. Bu bunalımdan kurtulabilmenin tek yolu doğru bir önderlikle yola çıkma ile mümkündür. Hiç şüphesiz doğru önderlik de Hz Muhammed`in (sav) önderliğidir.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin salt bir mevlid programı olmadığını ifade eden Teyfur, Kutlu Doğum etkinliklerindeki amacın insanlara doğru bir önder göstermek olduğunu vebu önderin yolunda yürünerek insanların mevcut bunalımlardan kurtulacağını belirtti.

“Hz Muhammed`e (sav) muhalefet edenler dünya ve ahrette azaba maruz kalacaktır”

Allah`ın (cc) Peygambere muhalefet edenleri uyardığına dikkat çeken Teyfur, “Hz Muhammed`e (sav) muhalefet edenler dünya ve ahrette azaba maruz kalacaktır. Dolayısıyla bu gün belki bazı konularda bazı gelişmeler kaydedilmiş olabilir. Fakat hiç şüphesiz bunalımlar her gün insanlığı biraz daha tüketmektedir. Bundan kurtulmanın tek yolu ise Allah`ın (cc) mesajlarını insanlara doğru olarak ulaştıran Hz. Muhammed`i (sav) iyi tanımaktan geçiyor.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin her geçen yıl artmasının güzel bir gelişme olduğunu ve bunun kendilerini sevindirdiğini ifade eden Teyur, “Bu günkü Kutlu Doğumlar Peygamber Efendimizin Mekke`de insanları safa tepesine toplayıp Allah (cc) dinine davet ettiği gibi, insanları tekrardan aynı hakikate davet etmektir.” İfadelerine yer verdi.

“Peygamberimiz bize her konuda örnek bir önderdir”

Bu yıl Peygamber Sevdalıları Platformunun “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temasını işleyerek Peygamberimizin önderliğini ele aldığını kaydeden Teyfur daha sonra, “Peygamberimiz bize her konuda örnek bir önderdir. Bir baba, bir kardeş, bir oğul, bir komutan ve bir muallim olarak her yönüyle insanlığa örnek bir önderdir.”diye konuştu.

Teyfur, “Gerçekten insanlığın her konuda eşsiz bir önderin, onları beklediğini ve önlerinde olduğunu görmeleri gerekir. Bunu da birilerinin insanlığa anlatması gerekiyor. Peygamber Sevdalıları Platformu bunu her yıl Kutlu Doğum etkinliklerinde çok güzel bir şekilde gerçekleştirmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yanlış önderlere tabi olmak insanlığı felakete götürür”

Yanlış önderlere tabi olmanın insanlığı felakete götüreceğinin altını çizen Teyfur son olarak şunları söyledi: “Allah (cc) Kur`an-ı Kerim`de iki çeşit önderlikten bahsetmektedir. Bu önderlerden biri insanları ateşe davet eden önder ve diğeri ise insanları Allah`ın (cc) emri ile insanlığı hidayete çağıran öndedir. Eğer yanlış önderler edinirsek, insanlığımızla beraber her şeyimizi kaybederiz. Çünkü yanlış önderler bizleri ateşe ve kendilerine kulluğa davet etmektedir. Bu gün ne yazık ki, kendilerini kurtaramayan, nefislerini şeytana kulluktan kurtaramayan kişileri topluma önder olarak tanıtmaktadırlar. Bu da gerçekten insanları değersizleştiriyor.”(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)