Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe temsilciliği tarafından, Boğaziye Mahallesi (köyü) meydanında “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik, ihtiyar, genç, kadın, çocuk ve engelli 7` den 70`ye halkın yoğun katılımı ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu İbrahim Bahadır`ın yaptığı etkinlik, Molla Muhammed`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, Kızıltepe İlahi Grubu ile Ensar İlahi Gurubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından, mevlithanlar Ümran Bağış ile Muhammed Aydın mevlid-i şerif okumalarıyla devam etti.

Okunan mevlide halkın iştirak ettiği görülürken birçok kişinin de ağlayarak kendinden cezbeye geldiği görüldü.

Mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Kızıltepe Büyük Boğaziye Mahallesi (Köyü) kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle programın coşkusu doruğa çıktı.   

Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Molla Mehmet Ali Büyük, her türlü kötülüklerin bir kabus gibi insanlık alemine duçar olduğu bir dönemde, Allah-u Teala kullarına olan şefkat ve merhametinden dolayı Hz. Muhammed`i (sav) gönderdiğini belirterek,   “Peygamber (sav) İnsanlık tarihinde emsalsizdi. Allah`u Teala Kur`an-ı Kerim`de Peygamberimize hitaben ‘Ya Muhammed biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik` diye buyuruyor. İnsanlık tarihine bir bakalım; Hangi lider ve önder insanlığa rahmet için yeryüzüne gönderilmiştir? Hangi rehber tüm insanlığı zulmün küfrün şirkin karanlığından ilahi nura yöneltmiştir? Allah`u Teala Kur`an-ı Kerim`de insanlara çağrıda bulunarak, ‘Ey kullarım Resulümden sizlere örnek ve numuneler vardır.` diye buyuruyor. Bizler de O`nun ümmeti olarak, Peygamber Efendimizi hakkıyla tanıyalım, onun sünneti etrafında toplanalım, ona ümmet olalım. Onun dinine, davasına ve sünnetine sahip çıkalım. Allah`u Teala Kur`an-ı Kerim`de bize hitaben şöyle ferman ediyor: ‘İzzet, Allahın, Resulümün ve müminlerindir. fakat münafıklar bilmiyorlar.`   Peygamber Efendimiz için Medine`deki Ensar   diyorlardı ki ‘Ya Muhammed (sav) sen geldin, Medine`ye şeref verdin. Sen bizim için gün gökyüzünde ay ve yıldızsın.`  Eminim ki şuan maneviyat aleminde Resulullah (s.a.v.) bugün sizi dinliyor okunan salavat verilen tekbirlerin sesini dinliyor.”dedi.

Molla Ali`nin konuşmasının ardından, tekrar sahneye çıkan Kızıltepe İlahi Grubu ile Ensar İlahi Gurubu sanatçıları, seslendirdikleri  ilahilerle katılımcıları coşturdu.

 Program Molla Muhammed Yıkılmaz`ın yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Aslan – İLKHA)