Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürlüğü ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, 11’inci Sigortacılık Meslek Grubu Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar’ın yanı sıra Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, 11’inci Meslek Komitesi Başkanı Veysi Aldemir, sigorta delegeleri ve çok sayıda acente yetkilisi katıldı.

“Toplantı önemli katkılar sunacak”

Açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, sigorta poliçeleri noktasında yaşanan sıkıntılara değinerek, “Bu sıkıntılar hem vatandaşı hem de acente yetkililerini ciddi anlamda mağdur ediyor. Gerçekleştirilen toplantının sigortacılık sektörünün sorunlarının giderilmesi noktasında önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra SAİK Başkanı Hüseyin Kasap, sigortacılıkta acenteler yönetmeliği, destek hizmetler yönetmeliği, acente şubeleri, iş paylaşımı, işlem ücretlerindeki taban komisyon oranları ve DASK poliçeleri ile internet üzerinden satış yapacak yapılanmalar hakkında katılımcılara detaylı bir sunum yaptı.

Toplantı soru cevap ve yapılan plaket takdimiyle sona erdi. (İLKHA)