İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Temsilciliği tarafından Kapalı Spor Salonunda “Kudüs`ün Eteklerinde Mescidi Aksa” konulu program düzenlendi.

Program, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, HÜDA PAR Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, AK Partililer, STK temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İHH Batman Temsilciliği Başkanı Ahmet Şansı`nın açılış konuşması ve İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşmasıyla devam etti.

Siyonizm ırkçı bir düşünce ve ırkçı bir yapılanma olduğunu söyleyen Yıldırım, “Hitler nasıl Almanya`da Yahudileri katlettiyse soykırıma tabi tutmuşsa aynı şekilde Siyonizm de şimdi Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor ve onları yok etmeye çalışıyor. Hitleri lanetleyen bütün dünya artık Hitler benzeri Netanyahu`yu, Şaron`u da ve bütün Siyonist askerleri lanetliyor. Lanet olsun onlara. Paniktirler buradaki kalabalığı buradaki ortamı takip ediyorlar. İHH`yı anlık takip ediyorlar, bizim konuşmalarımızı anlık istihbarat yapıyorlar. Masalar oluşturmuşlar. Sadece kalabalık oluşturup bağırmıyoruz tek tek ev ev geziyoruz. Sizler de öyle yapıyorsunuz yapmadıysanız bundan sonra yapacaksınız. Filistin davasını bütün evlere anlatacaksınız. Hangi parti ve siyasi görüşte olursa olsun Mescid-i Aksa`yı Filistin`i anlatacaksınız.” dedi.

“Siyonist Müslüman topraklarda savaş oluşturuyor”

Kudüs`e kim hakim ise tarih boyunca dünyayı onun yönettiğini belirten Yıldırım, “Bir dönem Müslümanlar hakimdi ve dünyada huzur adalet olması için her türlü tedbirler alınırdı. Hristiyanlar Kudüs`ü aldığı zaman Müslümanları ve Yahudileri öldürdüler. Şimdi Siyonistler geldi Kudüs`ü aldı Müslümanları ve Hristiyanları öldürüyorlar. Dünyaya bakın Siyonist sistem hakim dünyayı sömürüyor, yeraltı kaynaklarını sömürüyor, insanları birbirine kırdırıyor ve Müslüman topraklarda savaş oluşturuyor. Buralarda da savaş oluşturdular Türk`ü Kürd`e, Kürd'ü Türk`e Arab`ı ve Çerkez`i Boşnak`a hepsini birbirine kırdırmaya çalıştılar. Sonuçta hedefleri İslam toprakları bölünsün parçalansın onlar da işgal ettikleri Kudüs`ü rahatça yönetsinler, çünkü onlar biliyorlar ki Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik olursa Mescid-i Aksa yürüyüşü tamamlanacak. Kudüs kurtarılacak orada Müslümanların da, Hristiyanların da, Yahudilerin de bütün kutsal mabetleri korunacak, ibadetlerine dokunulmayacak ve zülüm yapılmayacak. Onun için tek tehlike olarak Müslümanları görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım`ın konuşmasından sonra program Grup Genç`in seslendirdikleri ilahilerle devam etti. (M. Sait Çelik - İLKHA)