Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü tarafından “Eşsiz Önder Hz.Muhammed (sav)”  temasıyla hazırlanan 2015 yılı Kutlu Doğum etkinliği, Kasrik (Qesirge) Beldesinde coşkuyla gerçekleşti.

Çevre ilçele ve köylerden gelen peygamber aşıklarının katılımıyla gerçekleşen etkinlik, saat 14.00`te Gökhan Ulalı`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sık Sık tekbir ve salavatların getirildiği programda katılımcıların ellerinde ‘Viladetin Kutlu Olsun Ya Muhammed, Ya Muhammed binlerce canımız feda` yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Sunuculuğunu Asım Özalp`ın yaptığı program, Kasrik mevlithanların  mevlidi şerifi okuması ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Bölge alimlerinden Molla Kerbela Şanlı, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Peygamber Efendimizin viladeti için toplandıklarını ve onun şefaatine nail olmayı umduklarını söyledi.

Resulullah'ın (sav) her Pazartesi gününü oruçlu geçirdiğini ifade eden Şanlı şöyle devam etti: “Derdi ki, ‘Bugün Pazartesi günüdür ve benim doğum günümdür bugün fakir ve muhtaçların kimsesizlerin kurtuluş günüdür` Onun doğumunu müşrikler de kutlamıştır. Resulullah (sav) dünyaya geldiği gün cariyesi Süveybe Ebu Leheb'e, Resulullah`ın doğumunu müjdeliyor. Diyor ki, 'Müjdeler olsun senin bir yeğenin dünyaya geldi. Ebu Leheb de bu müjdesinden dolayı cariyesini azat ediyor. Bu azatlığından dolayı hadis kitaplarında geçer Allah, onu cehennemde her pazartesi günü ateşten uzaklaştırmakla mükâfatlandırır."

Şanlı, konuşmasının devamında, “Bir müşrikin onun hatırına cehennemden uzaklaştırılmakla mükafatlandırıldığı bir Peygamberin ashabı olarak bizlerin de bu toplanmamızın, ona salatı selam getirmemizin mutlaka mükafatı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki zulmün ve gözyaşının tek nedeni ondan olan uzaklaşmadır”

Peygamberin hayatından kesitler aktararak Müslümanlar için en büyük önder ve örneğin Hz Muhammed olduğunu belirten Şanlı, dünyadaki zulümlerin, kanın, gözyaşının tek nedeninin Kur`an-ı Kerim ve Peygamber`in hayatından onun sünnetinden olan uzaklaşmanın eseri olduğunu söyledi.

Şanlı`nın, Hz Muhammed'in (sav)  hayatından kesitler aktardığı konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşandığı ve katılımcılardan bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gözüngü, Uğur ve Mücahit'in ilahi ve ezgileriyle renklendirdiği programda katılımcıların da ilahilere eşlik ettiği gözlerden kaçmadı.

Programda ayrıca Kutlu Doğum ayı münasebetiyle gerçekleştirilen salavat kampanyası kapsamında Kasrik (Qesirge) beldesinde okunan 2 milyon 971 bin 238 salavat, 16 bin 138 ihlas, 7 bin 400 kelime-i tevhit, bin 863 Yasin-i şerif ve 60 hatm-i şerif okunan duayla peygamberin pak ruhuna hediye edildi.

Program Molla Abdullah Şanlı`nın duasıyla son buldu. (İLKHA)