Muş Devlet Hastanesinin acil servisinde iddialara göre, hamile bir kadın çocuğunu tuvalette doğurup kaçtı. Akşam saatlerinde bir bayanın acil servisteki çöpte gördüğü bebeği, güvenlik görevlilerine bildirdi. İhbar üzerine Bayan WC’sine bakan güvenlik görevlileri yeni doğmuş bir bebeği cansız halde buldu.

Olayın haber verilmesi üzerine hastaneye yerine gelen nöbetçi savcı ve polis, incelemelerde bulundu. Muş Devlet Hastanesinin tüm güvenlik kameralarını inceleyen nöbetçi savcı, hastane çalışanlarının ifadesini aldı.

Hastanede basın mensuplarına açıklamada bulunan Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Operatör Doktor Ömer Cengiz, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade etti.

Cengiz, "Akşam saatlerinde bir bayanın tuvaletteki çöp kutusunda 39-40 haftalık erkek bebek cesedi bulundu. Olayı kimin yaptığı konusunda bilgimiz yok. Bu nedenle hastanenin güvenlik kamerası görüntülerini inceliyoruz. Umuyorum bu olayı yapan bulunur." dedi.

"Bebeğin ağzı sargı beziyle kapatıldı iddiası"

Öte yandan çöp kutusunda bulunan bebeğin bir günden buyana hastane çöpünde olduğu ve sesinin çıkmaması için ağzının sargı beziyle kapatıldığı iddia edildi.  Yapılan incelemenin ardından bebeğin cesedi hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı. (Mustafa Bikeç - İLKHA)