Gaziantep Valiliği`nden yapılan basın açıklamasına göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 51. Maddesinde yapılan değişiklikle ülkelerindeki olağanüstü haller nedeniyle Türkiye`ye giriş yapan yabancılar, araçları için geçici trafik belgesi ve tescil plakası alabilecek.

Buna göre, 3 Nisan 2015 tarihinden önce araçlarıyla giriş yapan Suriyelilerin 03 Mayıs 2015 (30 gün içerisinde) tarihine kadar, 3 Nisan 2015 tarihinden sonra giriş yapanların ise giriş yaptıkları gümrük idarelerince verilen belge ile 15 gün içerisinde trafik tescil birimlerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Araç sahipleri, işlemlerini bizzat kendisi yapabileceği gibi kanuni vekilleri aracılığı ile de (noterden verecekleri vekâletname ile) yapabileceği ifade edildi.

Açıklamada, belirtilen süreler içerisinde Trafik Tescil birimlerine müracaat ederek, araçlarının tescil işlemlerini gerçekleştirmeyen araç sahiplerinin, karayolları trafik mevzuatı çerçevesinde araçlarının trafikten men edileceği belirtildi.

Suriyelilerin trafik tescil birimlerine tescil işlemleri için müracaat etmeden önce hazırlamaları gereken belgeler ise şu şekilde sıralandı: