Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Yeni Diyarbakır Anadolu lisesinde öğrenciler için bir spor kulübü derneğinin desteğiyle Kütüphane ve laboratuar açıldı.

Açılışta konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Diyarbakır`ın savaşlar ve terör olaylarıyla anılmasını istemediklerini belirterek, kentin kütüphane ve laboratuvarlarla anılması gerektiğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Demir, Diyarbakır`ın terör olaylarıyla, silahlarla, bombalarla, taşlarlar ve sopalarla anılmasındansa, böyle güzel olaylarla anılmasının çok daha iyi olacağının da altını çizdi.

Diyarbakır`ın iyi bir potansiyele olduğunu belirten Demir, “Lisemizde açılan laboratuvara katkı veren herkese Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitimi olarak teşekkür ediyoruz. Diyarbakır`da bu gibi hususlarda sosyal duyarlılığın artması gerekir.” dedi.

Laboratuar açılışında öğrenciler yaptıkları robotlarla herkesi şaşırtırken, Vali yardımcısı Demir, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.(M. Sıddık Bilge – İLKHA)