Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde “Otizm Farkındalık Günü” kapsamında Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda bir panel düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Tohum Otizm Vakfından Mervan Can, Rehberlik Araştırma Merkezinden Zehra Gedik, Öğretim Görevlisi Pınar Aka, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.
Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan otizmli çocuklara nasıl bakılacağını öğretmek, topluma nasıl kazandırılacağını bilmek amacıyla Türkiye’de ilk kez Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümünün açıldığını belirtti.
Prof. Dr. Aslan, “Üniversiteler evrensel akıl üreten, bilimi geliştiren, ürettiği bilimi topluma yayan, toplumun kalkınmasında lokomotif güç görevini üstlenmek zorundadır. Bu nedenle üniversiteler bulunduğu yerlerde toplumun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri tespit edip bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar yapmak ve toplumun kalkınmasında ana parametreler oluşturmak zorundadır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de bu misyonu daha hızlı bir şekilde geliştirerek bu bölgede yaşayan insanların ihtiyaçlarını çözerek, vatandaşın daha iyi koşullarda yaşaması için tüm imkânları kullanacaktır” dedi.
Tohum Otizm Vakfından Mervan Can ve Rehberlik Araştırma Merkezinden Zehra Gedik otizmli çocukların eğitimi ve neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi. Otizmli bir çocuğa sahip olmanın nasıl bir duygu olduğunu kendi çocuğundan örnekler vererek anlatan katılımcılardan Fatih Altunsoy, aynı zamanda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Panelin ardından öğrenciler tarafından ‘Ben Eksik Değilim Farklıyım’ konulu bir tiyatro gösterisi sergilendi. Etkinlik, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerinden Recep Yazbaşı’nın ‘Ben Otizmliyim’ şiirini okumasıyla sona erdi. (İLKHA)