Muş Tarım İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat odaları Birliği Arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" işbirliği kapsamında Muş merkez Sungu Beldesinde 85 kadın çiftçinin eğitiminden sonra, Bulanık ilçesinde de eğitim verilmeye başlandı.

Bulanık İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime 33 kadın çiftçi katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğince imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde uygulanacak olan eğitimler Muş' un Bulanık ilçesinde de 6-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen eğitimler sonrasında, tüm katılımcı kadın çiftçilere katılım belgesi verilecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Müdürü Naci Zırhlı, "Türkiye genelinde uygulanacak olan kadın çiftçilerin eğitimi programına ilçemizde başlanması bizim için onur vericidir. Sizlere faydalı olabilmek bizim için bir hizmettir. Bu eğitimler ile kadın çiftçilerimizin daha bilinçli bir şekilde yaşayacaklarına ve daha faydalı bireyler olacağı kanaatindeyiz." dedi.

Ayrıca verilecek olan eğitimlere katılacak olan kadın çiftçilerin, 18 yaşını doldurmuş olması ve kendisinin veya eşinin Ziraat Odalarına kayıtlı olması, kedisi veya eşinin anne veya babasının Ziraat Odalarına kayıtlı olması, bekâr ise kendinin veya anne, baba veya kardeşlerden herhangi birisinin Ziraat Odasına kayıtlı olması gerektiği belirtildi. (İLKHA)