HÜDA PAR`ın desteklediği hür adaylardan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, kentte faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tanışma toplantısında HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve beraberindeki partililer de hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Gök, yaklaşık yüzyıldır sistemin ‘devlet kutsaldır`anlayışını yerleştirerek, halkın gerçek kutsalları olan İslami ve insani haklarını gasp ettiğini vurguladı. Gök, “Devlet, toplumsal sorunlara çözüm için var olan İslami değerleri cami ve mescitlere hapsetti. 2012 yılı Aralık ayında kurulan HÜDA PAR, sistemin toplumsal hayattan uzaklaştırmaya çalıştığı bu değerleri siyasete hâkim kılma adına ‘Referansımız İslam`dır` vurgusuyla öne çıktı. Bu söylem parti programında kendisini her konuda hissettirir. Nitekim partimizi tanıtma fırsatını yakaladığımız belediye seçimlerinde halkımıza bu siyaset anlayışımızı anlatmaya çalıştık. Şüphesiz doğru siyaset ve gerçek adalet anlayışının hâkim olabilmesi için iktidar olmak gerekir. Bu ise süresini kimsenin tahmin edemeyeceği bir süreci gerektirir. Hak ve adaletin, iktidar olma sürecinin birinci basamağı ise öncelikle etkili bir muhalefettir.” dedi.

“Kürt meselesi ne devletin menfaatine, ne de örgüt çıkarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir”

 Hür adaylar olarak İslami bir muhalefet için mecliste söyleyecek sözleri olduğunu ifade eden Gök, “Malumunuz Kemalist sistemin, 90 yıllık inkâr, ihmal ve asimilasyon politikalarının sonucu olan Kürt meselesinin sebep olduğu yaklaşık 40 yıldır devam eden bir çatışma var. Bu çatışmanın en büyük mağduru Müslüman Kürt halkı oldu. Müslüman Kürt halkının en büyük mağduru olduğu Kürt meselesi ne devletin ulusal veya milli menfaatlerine ne de örgüt çıkarlarına kurban edilmeyecek kadar önemli bir meseledir. Bu meseleden oy devşirme adına yerine göre ‘Kürt meselesi yoktur` diye inkâr etmek ve ardından da ‘bu meseleyi biz çözeceğiz` demek samimiyet değildir. Aynı şekilde Kürt meselesini örgüt çıkarlarına kurban etmek veya Kürtlerin özgürlüğünü, bir şahsın özgürlüğü şartına bağlamak da doğru değildir.” diye konuştu.

Kürt meselesinin adilane ve kardeşçe çözümünün boş vaatlerle değil, adaletin kaynağı ve kardeşliğin çimentosu olan İslam kardeşliğiyle mümkün olabileceğinin altını çizen Gök, şöyle devam etti: “Bu arada, çatışmaların nihai olarak durması, gerçek ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için en önemli basamak ise Kürtlerin kendi iç barışıdır. Biz hür adaylar olarak Türkiye için, Kürdistan için mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz.”

“Yargının siyasallaştığı ve adaletin kaybolduğu bir dönemdeyiz”

Bu ülkede mutlaka çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birinin de yargının bağımsızlığı meselesi olduğuna dikkat çeken Gök,“Bu güne kadar hükümetler iktidara geldiklerinde yaptıkları ilk işlerden biri de yargıyı lehlerinde siyasallaştırmak olmuştur. Bu sayede muhaliflerini tasfiye etmişlerdir. İşte bu gün de yargının siyasallaştığı ve adaletin kaybolduğu bir dönemdeyiz. Dün sırtını Gülen grubuna dayayıp, Ergenekoncuları tasfiye ederken, bu gün ise Ergenekoncuları yedeğine alıp paralel yapı dediği Gülen Grubuyla mücadele ediyor. Dün darbeci diye cezaevlerine atıp, idamla yargıladıkları paşaları bu gün deliller yetersiz deyip beraat ettiriyor. Fakat iftira ve komplolarla mağdur edilen gençler ise 20-30 yıldır cezaevlerinde ömür tüketiyor. Biz hür adaylar olarak,  adalet ve barış için mecliste söyleyecek sözümüz var, diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal devlet olmanın temel şartlarından birinin de toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, insanın onuruyla yaşayabileceği şartları hazırlamak olduğunu hatırlatan Gök,Türkiye`nin en büyük sorunlarından birinin de gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu söyledi.

“Kürdistan`a pozitif ayırımcılık yapılıp, devlet destekli yatırım ve istihdam sağlanmalıdır”

Gelir düzeyindeki adaletsizliğe değinen Gök, “Zenginin çok zengin fakirin ise çok fakir olduğu bir ülkeyiz. Bunun en büyük nedenleri rant kapıları ve yüksek vergi oranlarıdır. Vergi artışlarının haddi hesabı yoktur. Orta ve fakir sınıf en dürüst vergi mükellefi durumundayken, yüksek gelir sahipleri vergiyi en fazla kaçıran kesim durumundadır. Gerek kamu, gerek bankacılık ve gerekse bireyler arası borçlarda sömürü aracı olan faiz temelli haksız kazanç anlayışı kalkmalıdır. Yılların ihmaliyle siyasi ve kültürel yönden mağdur olduğu gibi iktisadi yönden de mağdur edilmiş olan Kürdistan`a pozitif ayırımcılık yapılıp, devlet destekli yatırım ve istihdam sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

“İşsizlikte ilk sırada olmamız Batman`ın sahipsizliğin göstergesidir”

Yüzde23`lük işsizlik oranıyla ilk sıralarda olmasının Batman`ın sahipsizliğinin en bariz göstergesi olduğunu belirten Gök, “Ekonomik destekte pozitif ayırımcılık yapılması gereken Batmanımızda, işe alınanların da işlerine boş bahanelerle son veriliyor. Bu konuda aralarında Maliye Bakanı olmak üzere hiçbir milletvekilimizden ciddi bir destek gelmiyor. Ben TPİC işçilerini kastediyorum.” dedi.

“Seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçmesini diliyorum”

Seçim barajına da değinen Gök, konuşmasının sonunda şunları kaydetti: “Yüzde10`luk zulüm barajı sebebiyle hür adaylar blok ismiyle seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldık. Şahsımı da Batman Bağımsız Milletvekili adayı olarak uygun gördüler. İnşallah seçim süreci ve seçim günü sakin ve huzurlu bir ortamda geçer. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır.”

Karşılıklı soru-cevap şeklinde program son buldu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)