Dicle Üniversitesi Hastanelerine solunum sıkıntısı şikâyetiyle başvuran 54 yaşındaki V. A. isimli bir hastada, H1N1 virüsü (domuz gribi) olduğu saptanmıştı.

Konu ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklama yapan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanın kontrol altına alındığını ve tedavisine devam edildiğini söyledi.

“Hasta karantinaya alınmadı”

V. A.`nın karantinaya alındığı yönündeki söylemlerin yanlış anlaşıldığını belirten Alan, “Sadece bir vakamız var. Hastanın karantinaya alınması gibi bir durum yok. Sadece koruyucu önlemler alınıyor. Bu gribe yakalanmış kişiye yaklaşmada 2 metrelik mesafeye dikkat edilirse bir sıkıntı olmaz. Sadece solunum maskesi gerekiyor. Panik yapmaya gerek yok.” dedi.

 “Domuz gribinin normal grip vakasından farkı yok”

Domuz gribinin, diğer grip türlerinden farklı bir yanının olmadığını vurgulayan Alan, “Bu konuda bilinmesi gereken bazı bilgiler var. Domuz gribinin normal grip vakasından herhangi bir farkı yok. Dolayısıyla korkulacak bir şey değil. Diğer griplerde olduğu gibi, yaşlı, çocuk veya bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerin dikkatli olmasını öneriyoruz. Gribin bulaşmaması için mümkünse koruyucu bir maske takılmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)