Edinilen bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Batman Merkez 12 No’lu ASM’de hırsızlık olaylarının artması ve görev yapan doktorlara ait araçlara zarar verilmesi nedeniyle, ASM geçici olarak kapatıldı. Burada görev yapan doktorlar da, 15 No’lu ASM’de göreve başladı.

ASM’nin kapatılması halkı mağdur etti

Muayene olmak için ASM’ye giden Yenişehir Mahallesi sakinlerinden Kerem Serhatlı (69), “Ben kalp hastasıyım ve sağlık ocağına geldim. Hem muayene olacaktım, hem ilaçlarım bittiği için ilaç yazdıracaktım, ama maalesef kapıya kilit vurulmuş. Sağlık bakanlığına bağlı bir sağlık kuruluşunun kapalı olması düşündürücü ve ibret vericidir. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyoruz. Yenişehir Mahallesi büyük bir mahalledir. Mahallemiz ASM’siz ve doktorsuz kalmıştır. Bu uygulama keyfi bir uygulamadır.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle, kameraların takılması, bakım ve onarımın yapılması nedeniyle ASM’nin geçici olarak kapatıldığını ve bu süre zarfında Güneykent Mahallesi Dostlar Caddesi’nde bulunan 15 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde hasta kabulünün devam edeceğini belirttiler. (M. Sait Çelik – İLKHA)